• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 2007.gada 19.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2007., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154661

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 15.marta sanāksmē

Vēl šajā numurā

20.03.2007., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas 2007.gada 19.marta sēdē

 

EM: Par uzņēmējdarbības vides uzlabošanas plānu 2007.gadam

19.martā Ministru kabineta komiteja izskatīja Ekonomikas ministrijas izstrādāto Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu 2007.gadam. Pasākumu plāns sastāv no 26 veicamiem pasākumiem, par kuru rezultatīvo rādītāju izpildi ir noteiktas atbildīgās institūcijas. Plānā ietverti pasākumi nodokļu jomā (sociālās apdrošināšanas likmes sadalījuma starp darba devēju un ņēmēju diskusijai), darba strīdu risināšanas efektivitātes izvērtēšana, Uzņēmumu reģistra un Valsts zemes dienesta pakalpojumu pilnveide, būvniecības jautājumu pilnveide, statistikas datu ieguves vienkāršošana, informācijas izplatīšana par dažādiem jautājumiem (inspekciju darbību, darba tiesiskajām attiecībām). Tālāk pasākuma plānu skatīs Ministru kabinets.

Viens no valsts ekonomikas attīstības svarīgākajiem priekšnosacījumiem ir kvalitatīva un sakārtota uzņēmējdarbības vide. Šī iemesla dēļ Latvijā katru gadu tiek sagatavots un Ministru kabinetā apstiprināts Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāns. Pasākuma plāna mērķis ir panākt uzņēmējdarbības vides kvalitātes paaugstināšanu, sekmējot izaugsmi un konkurētspēju visos Latvijas reģionos.

Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāns 2007.gadam ir īstermiņa politikas plānošanas dokuments, un tajā ietvertie pasākumi ir Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, kā arī citu institūciju kompetencē.

Pasākuma plāns ir izstrādāts, balstoties uz Ārvalstu investoru padomes Latvijā, Tautsaimniecības padomes, Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu un amatniecības padomes rekomendācijām. Tāpat Pasākumu plāna izstrādē ir ņemtas vērā rekomendācijas, kas izskanēja 2006.gada 30.jūnija konferences “Iniciatīva “Labāks regulējums”: uzņēmējdarbības vides konkurētspējas paaugstināšanai Latvijā un Eiropā” ietvaros rīkotajās paneļdiskusijās.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!