• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2007., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pensiju indeksāciju aprīlī

Vēl šajā numurā

21.03.2007., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”

 

03.JPG (52665 bytes)• Valdības apstiprinātais plāns inflācijas mazināšanai ieguvis likumprojektos iezīmētas aprises. Jau šonedēļ visām par plāna realizāciju atbildīgajām institūcijām jāiesniedz Finanšu ministrijai gan konkrēti pasākumi plānā iekļauto uzdevumu realizācijai, gan termiņi to izpildei. Kuros likumos plānotas izmaiņas un kādas – lasiet “KV” apkopojumā.

• Viss kārtībā, guliet mierīgi… Tā apgalvo Latvijas politiķi, un piekrīt liela daļa Latvijas ļaužu, dodoties uz banku pēc kārtējā aizdevuma. Vai tiešām viss ir kārtībā? Tad kāpēc speciālisti negrib tam piekrist un aicina mūsu valsts iedzīvotājus ieklausīties un ņemt vērā pasaules pieredzi – Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķes, Latvijas Ekonomikas institūta direktores Dr.oec. Raitas Karnītes raksts.

• Kā pārvaldīt daudzdzīvokļu mājas un kādu padomu gan īrniekiem, kas privatizācijas gaitā tapuši par īpašniekiem, gan tiem, kas uzņēmušies grūto daudzdzīvokļu māju apsaimniekošanas darbu, dos topošais Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums, “KV” intervijā stāsta Ekonomikas ministrijas Mājokļu politikas departamenta direktore Ilze Oša. Savā pieredzē ar “Komersanta Vēstneša” lasītājiem dalās un atklāj, kā, maksājot vairāk, iespējams ietaupīt, dzīvokļu īpašnieku biedrības “Celmi 5” valdes priekšsēdētājs Gunārs Namnieks.

• Mūzikas atskaņošanai licence jāsaņem arī tiem komersantiem, kuri savā veikalā atskaņo radio programmas, kā arī tiem, kuri atskaņo veikalā legāli pirktus kompaktdiskus. Un tas nav ne dārgi, ne sarežģīti, bet no nepatikšanām gan ļauj izvairīties. Kā to korekti nokārtot un kas vēl jāņem vērā mūzikas atskaņotājiem, AKKA/LAA Muzikālo darbu nodaļas vadītājas Ināras Dombrovskas izklāstā.

• Par sabiedriskā labuma organizāciju gada pārskatiem, kas jāiesniedz šomēnes, detalizēta informācija Finanšu ministrijas Nodokļu politikas departamenta Nodokļu maksājumu piemērošanas nodaļas vadītājas Iritas Lukšo sagatavotajā informācijā.

• Vai zinājāt, ka zīmogam ir galvenokārt dekoratīva funkcija un ka komersantu dokumentiem tas lielākoties nav obligāts rekvizīts? Par to un vēl daudziem ieteikumiem patiešām racionālai lietvedībai – biznesa augstskolas “Turība” pasniedzējas, Profesionālo sekretāru un biroja vadītāju asociācijas prezidentes Ievas Kalves skaidrojumā.

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!