• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007.gada 20.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2007., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154737

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Krievijas prezidentam un tautai sakarā ar traģisko ugunsgrēku veco ļaužu pansionātā un sprādzienu ogļraktuvēs

Vēl šajā numurā

21.03.2007., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2007.gada 20.marta sēdē

ĀM: Par Latvijas–Krievijas starpvaldību komisiju

20.martā Ministru kabinets apstiprināja jauno Latvijas–Krievijas starpvaldību komisiju (SVK). Par SVK vadītāju nozīmēts finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, par SVK atbildīgo sekretāru – Ārlietu ministrijas Krievijas nodaļas otrais sekretārs Mārtiņš Pundors. Komisijas 24 pārstāvju vidū no Ārlietu ministrijas ir valsts sekretārs Normans Penke, vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis un Ārlietu ministrijas Pirmā divpusējo attiecību departamenta direktors Vilmārs Heniņš.

2006.gada 13.oktobrī Maskavā tika parakstīta Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanās par Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas izveidi ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomā. Saskaņā ar minēto starpvaldību vienošanos ir paredzēts izveidot vairākas tematiskās darba grupas, kurās abu pušu eksperti darbosies arī SVK sēžu starplaikos. Par izveidojamajām darba grupām tiks lemts abu pušu priekšsēdētāju tikšanās laikā, kas paredzēta 23.martā Maskavā.

SVK darba kārtībā plānots iekļaut praktiskus Latvijas un Krievijas divpusējās sadarbības jautājumus, kuru sekmīga risināšana veicinās arī abu valstu labu kaimiņattiecību attīstību un nostiprināšanos kopumā.

Līdz ar starpvaldību līguma parakstīšanu 2006.gada 13.oktobrī tika izveidots jauns pamats SVK darbībai un bija nepieciešams jauns Ministru kabineta rīkojums, kas apstiprina SVK Latvijas puses sastāvu.

Līdz šim Latvijas–Krievijas SVK darbības pamats bija 1994.gada 14.decembrī abu valstu Ārlietu ministriju konsultācijās panāktā mutiskā vienošanās par šādas komisijas nepieciešamību. 1995.gadā 5.jūlijā ar MK rīkojumu tika apstiprināts SVK Latvijas puses sastāvs. Kopš tā laika ir bijušas atsevišķas tikšanās starp SVK pušu priekšsēdētājiem un periodiski noticis darbs atsevišķās darba grupās. Latvijas–Krievijas SVK pilnā sastāvā nekad nav sanākusi.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!