• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Trešdien, 14. martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2007., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1992.gada 7.oktobra sēdes stenogramma
Rīta sēdē

Vēl šajā numurā

22.03.2007., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Trešdien, 14. martā

 

Deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu priekšsēdētāja Sarmīte Ķikuste:

– tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Antanu Vinku (Antanas Vinkus).

 

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Konvenciju par Eiropas Meža institūtu”;

– atbalstīja darba grupas sagatavotā alternatīvā likumprojekta “Grozījumi likumā “Par zemes īpašnieku tiesībām uz kompensāciju par saimnieciskās darbības ierobežojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos”” iesniegšanu izskatīšanai Saeimā.

 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija izbraukuma sēdē:

– uzklausīja Zemessardzes komandiera J.Bezzubova un Nacionālo bruņoto spēku komandiera J.Maklakova informāciju par Zemessardzes lomu, mērķiem un attīstību.

 

Ārlietu komisija:

– uzklausīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāta N.Penkes informāciju par Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu politiskajām konsultācijām Vašingtonā;

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Protokolu, kas izstrādāts, pamatojoties uz K3.pantu Līgumā par Eiropas Savienību, par nelegāli iegūtu ieņēmumu legalizēšanas apjomu Konvencijā par informāciju tehnoloģiju izmantošanu muitas vajadzībām un par transportlīdzekļa reģistrācijas numura iekļaušanu konvencijā un Protokolu, kas noslēgts saskaņā ar Līguma par Eiropas Savienību 34.pantu un kas attiecībā uz muitas lietu identifikācijas datu bāzes izveidošanu groza Konvenciju par informācijas tehnoloģiju izmantošanu muitas vajadzībām”;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Par Starptautiskās hidrogrāfijas organizācijas konvencijas grozījumu protokolu”;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par 1999.gada 3.jūnija Protokolu par grozījumiem 1980.gada 9.maija Konvencijā par starptautiskajiem dzelzceļa pārvadājumiem (COTIF)””.

 

Baltijas lietu apakškomisija:

– uzklausīja apakškomisijas deputātes S.Bendrātes (JL) informāciju par Baltijas asamblejas konferenci “Cilvēkresursu attīstība darba migrācijas apstākļos”, kas notiks šī gada 18.maijā Siguldā.

 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija:

– uzklausīja ekonomikas ministra O.Spurdziņa, finanšu ministra J.Stroda un Latvijas Bankas prezidenta I.Rimšēvica informāciju un diskutēja par Latvijas tautsaimniecības problēmām un to iespējamajiem risinājumiem.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija izbraukuma sēdē:

– tikās ar īpašu uzdevumu ministri elektroniskās pārvaldes lietās I.Gudeli un uzklausīja informāciju par sekretariāta darbību, ieviešot informāciju tehnoloģijas un optimizējot procesus publiskajā pārvaldē.

 

Eiropas lietu komisija:

– uzklausīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka N.Popena informāciju par Berlīnes deklarāciju;

– uzklausīja īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās I.Gudeles informāciju par sekretariāta darbību un turpmāk plānoto.

 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

– atbalstīja likumprojekta “Par Latvijas Lauksaimniecības universitātes Satversmes grozījumiem” iesniegšanu izskatīšanai Saeimā;

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Augstskolu likumā” (Nr.151/Lp9) sagatavošanu 2.lasījumam;

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Augstskolu likumā” (Nr.144/Lp9) sagatavošanu 2.lasījumam.

 

Juridiskā komisija:

– atlika likumprojekta “Latvijas Pareizticīgās Baznīcas likums” izskatīšanu 1.lasījumā līdz papildu informācijas saņemšanai no Finanšu ministrijas un Tieslietu ministrijas;

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Dokumentu legalizācijas likums”;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījums Zemesgrāmatu likumā” un nolēma atlikt tā virzīšanu izskatīšanai Saeimā līdz likumprojekta “Grozījumi Satversmes tiesas likumā” un Tiesu iekārtas likumprojekta sagatavošanai 2.lasījumam;

– atbalstīja likumprojekta “Par nekustamā īpašuma nodošanu biedrībai “Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome” bezatlīdzības lietošanā”” iesniegšanu izskatīšanai Saeimā.

 

Nacionālās drošības komisija:

– sprieda par komisijas pamatdarbības jautājumiem.

 

Sociālo un darba lietu komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu””;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā”.

 

Tautsaimniecības komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Elektronisko dokumentu likumā”;

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Jūras kodeksā”;

– uzklausīja valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” un Ekonomikas ministrijas pārstāvju informāciju par valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” vēstuli par nepieciešamajiem grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā un nolēma lūgt Ministru kabinetu izvērtēt minētos priekšlikumus.

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā”.

 

Pieprasījumu komisija:

– noraidīja Saeimas deputātu pieprasījumu Ministru prezidentam A.Kalvītim par cilvēku bojāeju “Reģu” aprūpes centrā.

 

Pilsonības likuma izpildes komisija:

– uzklausīja Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktora N.Saksa informāciju par Sabiedrības integrācijas fonda darbību 2006.gadā un plānotajiem konkursiem 2007.gadā.

 

Publisko izdevumu un revīzijas komisija:

– uzklausīja valsts kontrolieres I.Sudrabas ziņojumu “Sociālās aprūpes pakalpojuma piešķiršana, sniegšana un administrēšana no valsts budžeta līdzekļiem finansētajās ilgstošas sociālās aprūpes un rehabilitācijas institūcijās un dienas centros personām ar garīga rakstura traucējumiem” un nolēma lūgt Labklājības ministriju atbilstoši Valsts kontroles ieteikumiem sniegt Publisko izdevumu un revīzijas komisijai, Sociālo un darba lietu komisijai un Valsts kontrolei informāciju par šo ieteikumu ieviešanas gaitu noteiktajos termiņos, kā arī nolēma lūgt Valsts kontroli sagatavot līdz šī gada 13.novembrim iesniegšanai izskatīšanai Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un Sociālo un darba lietu komisijā informāciju par Labklājības ministrijas un Sociālo pakalpojumu pārvaldes veiktajām darbībām, lai novērstu likumības revīzijā konstatētos trūkumus un nepilnības.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!