• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārmaiņām mežu nozares pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1999., Nr. 372/373 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15484

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārmaiņām mežu nozares pārvaldē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.11.1999., Nr. 372/373

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārmaiņām mežu nozares pārvaldē

Vakar, 10. novembrī, Valsts meža dienesta (VMD) valsts galvenā virsmežziņa vietnieks Aigars Dudelis un valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" (VAS LVM) prezidents un valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks preses konferencē informēja par veiksmīgu meža nozares pārvaldes optimizāciju.

A.Dudelis teica, ka VMD uzdevis visiem valsts virsmežziņiem nodrošināt koku ciršanas biļešu noslēgšanu valsts meža platībās līdz 1999. gada 20. decembrim — tajās platībās, kurās ir pabeigta koku ciršana un izvešana un veikta cirsmu apskate. Tāpat ir uzdots informēt virsmežniecību teritorijās strādājošos mežizstrādātājus, ka VMD būs tiesības pagarināt izstrādes termiņus tām koku ciršanas biļetēm valsts mežā, kurām līdz 1999. gada 20. decembrim būs pieprasīts darbības termiņa pagarinājums. Jau ir veiktas izmaiņas 1999. gada finansēšanas plānā, lai būtu iespējams veikt visas ar darbinieku skaita samazināšanos nepieciešamās izmaksas, un ir izstrādāts virsmežniecību darbinieku amatu saraksts, kas pamatots ar veicamajiem uzdevumiem.

Galvenais, ko akcentēja A.Dudelis, ir tas, ka nozarē veiktās pārmaiņas ir nepieciešamas:

— VMD uzskata, ka reorganizācija palīdzēs stiprināt VMD kā valsts institūciju un dos iespēju efektīvi apsaimniekot valsts īpašumus. Tā ir mana pārliecība, kas balstās uz pieredzi. Dienesta cilvēki spēs reformu veiksmīgi realizēt un jaunajā gadā startēt jaunā kvalitātē.

Runājot par to, kas vēl varētu notikt VMD, Aigars Dudelis piemetināja, ka pašlaik tiek plānota kopīgā sadarbība ar LVM un VMD darbība tā iekšienē — cilvēku resursi un finanses. Šāgada Meža attīstības fondā ir izdarītas izmaiņas un palielināts darba algu fonds par 295 tūkstošiem latu, lai veiktu nepieciešamās izmaksas, kas saistītas ar darbinieku skaita samazināšanu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!