• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārmaiņām mežu nozares pārvaldē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1999., Nr. 372/373 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.46

Rīgas ielu un laukumu nosaukumu, ēku un dzīvokļu numerācijas norādes kārtība

Vēl šajā numurā

11.11.1999., Nr. 372/373

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārmaiņām mežu nozares pārvaldē

Turpinājums no 1.lpp.

Plānošanas procesā atrodas 2000. gada projekts, teica Aigars Dudelis, un 2000. gada VMD budžetā paredzēti 7,9 miljoni latu. Štata darbinieku skaits plānots 1600 strādājošo pašreizējo 3276 vietā. Papildus štata darbiniekiem VMD varētu tikt nodarbināti vēl 550 strādājošie uz līgumu pamata. Plānots, ka ar nākamo gadu Latvijā būs 26 virsmežniecības, 197 mežniecības un 831 mežsargu apgaita (viena apgaita aptver 3,5 tūkstošus hektāru).

Roberts Strīpnieks pastāstīja, ka VAS LVM Valsts uzņēmumu reģistrā reģistrēta 28. oktobrī un 5. novembrī notikusi pirmā LVM padomes un pilnvarnieku sēde. Darbs VAS norisinās ļoti dinamiski, jo laika līdz 1. janvārim atlicis ļoti maz:

— Nepieciešams ļoti ātri uzsākt darbinieku komplektēšanu, sabiedrības mežsaimniecību un iecirkņu izveidi, lai reālie darbi mežā minimāli justu jebkādas negatīvas sekas no visa tā, kas šobrīd notiek meža nozares reorganizācijā, lai nebūtu nekādu pārtraukumu koksnes piegādē ražošanas uzņēmumiem. Tādēļ notikušajā padomes un pilnsapulces sēdē tika fiksēta vesela virkne jautājumu par sabiedrības izveidi un spēju darboties nākamā gada janvārī. Tika apstiprināta LVM teritoriālā iedalījuma shēma, tā sastāv no 8 mežsaimniecībām, kuras aptver visas valstij piederošās meža platības. LVM mežsaimniecībām nav nekāda sakara ar valsts administratīvo iedalījumu šobrīd vai nākotnē, jo LVM ir jāpārņem visas eksistējošās VMD saistības attiecībā uz valsts meža ilgtermiņa apsaimniekošanu — mežizstrādes līgumi, medību nomas līgumi, cirsmu un atsevišķu koku pirkšana un pārdošana, meža atjaunošanas līgumi, kuri ir garantēti ar drošības naudu. Tāpat arī jāseko, lai maksimāli tiktu apsaimniekoti meža masīvi. Pilnsapulce pieņēma zināšanai informāciju par mežsaimniecību biroju atrašanās vietām. Prioritāte, protams, ir izmantot šobrīd esošo infrastruktūru, jo ap šīm būvēm ir koncentrējies liels meža nozarē strādājošo skaits. Biroju atrašanās vietas ir Dundaga, Aizpute, Jelgava, Koknese, Līvāni, Rēzekne, Smiltene, Valmiera.

R.Strīpnieks informēja, ka ir fiksēta arī LVM organizatoriskā uzbūve — tajā būs trīs organizatoriskie līmeņi, kuros tiks pieņemti lēmumi, un tie ir: LVM prezidents, mežsaimniecības izpilddirektors un ražošanas iecirkņa meistars pēc pilnvaru deleģēšanas principa. Pilnsapulce ir apstiprinājusi arī šāgada sabiedrības vadības plānu un budžetu, teica R.Strīpnieks. No dienesta pārņemamas ne tikai pašlaik pastāvošās saistības, bet arī informatīvais materiāls, kas saistās ar meža apsaimniekošanu,— datu bāze "Meža fonds" un viss kartogrāfiskais materiāls par valsts meža apsaimniekošanu. No jauna izveidojama LVM uzskaites sistēma un jāsagatavojas meža zemes un nekustamā īpašuma pārņemšanai saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu. Tāpat jāpieņem darbā cilvēki un jānodrošina viņi ar nepieciešamo tehnisko aprīkojumu.

— Gribu vērst jūsu uzmanību, ka parādās pirmie pozitīvie rezultāti tai it kā steigai, kas līdz šim tika pārmesta LVM. Ir dota nozarē strādājošajiem iespēja pamēģināt spēkus akciju sabiedrībā LVM, pirms viņi nonāk galējās izvēles priekšā VMD. Mēs esam to panākuši. Jau trešdienas laikrakstos bija pirmie sludinājumi par konkursiem uz LVM amatiem. Šis ir konkursu pirmais vilnis, kurā tika izsludināts konkurss uz izpilddirektoru amatiem un centrālo administrācijas nodaļu vadītāju amatiem. Mēs ar darbinieku komplektēšanu ejam soli pirms VMD, kamēr VMD ir pieņēmis galējos lēmumus. Gribētu mudināt cilvēkus nevilcināties ar izvēli un dokumentu iesniegšanu uz kādu no amatiem, jo objektīvu iemeslu dēļ konkursa procedūra ir stipri saspiesta laikā. Līdz 15. novembrim ir jābūt iesniegumiem pirmajām personām, kam interesē darbs LVM, un mūsu mērķis ir līdz novembra divdesmitajiem datumiem gūt astoņus izpilddirektorus, kam var uzdot par pienākumu veidot otro konkursa vilni vēl šogad — par iecirkņa meistaru atlasi. Pašlaik mūs ierobežo esošais finansējums, šāgada ietvaros LVM nav plānoti ieņēmumi — tie varētu sākties tikai ar 2000. gada janvāri. Līdz ar to mēs varam pieņemt darbā tikai tik daudz cilvēku, lai garantētu viņu darbu samaksu janvārī. Kad būs pirmie ieņēmumi, tad darbs kadru komplektēšanā turpināsies. Domāju, ka pašreizējais "smadzeņu potenciāls" līdzvērtīgi sadalīsies starp VMD un LVM. Mūsu pārziņā būs ap 15 tūkstoši hektāru valsts meža un pilna atbildība, tajā skaitā arī finansiālā, par šo mežu un darbībām tajā.

Rūta Bierande,  "LV" nozares redaktore

VAS "Latvijas valsts meži" mežsaimniecības
MEZI1.JPG (63555 BYTES)

Virsmežniecību administratīvie centri
MEZI2.JPG (90106 BYTES)

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!