• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par divu valstu un divu kultūru izpratnes veidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1999., Nr. 372/373 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par divu valstu un divu kultūru izpratnes veidošanu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.11.1999., Nr. 372/373

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par divu valstu un divu kultūru izpratnes veidošanu

K2.JPG (20422 BYTES) Vakar, 10.novembrī, Kultūras ministrijā kultūras ministre Karina Pētersone un Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jao Peišens (attēlā pa labi) pārrunāja turpmākās sadarbības plānus un parakstīja 2000.–2002.gada Kultūras apmaiņas programmu.

Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības kultūras un izglītības sadarbības līgums tika parakstīts 1996.gada 2.septembrī. Un pamatojoties uz šo līgumu, 1997. gada 21.februārī, mūsu valsts Kultūras ministrijas delegācijai viesojoties Ķīnā, tika parakstīta iepriekšējā Latvijas Kultūras ministrijas un Ķīnas Tautas Republikas Kultūras ministrijas sadarbības programma kultūrā 1997.–1999.gadam.

Kā pēc programmas parakstīšanas sacīja K.Pētersone, jau iepriekšējās programmas ietvaros notikuši vairāki nozīmīgi pasākumi, kas abām valstīm bijuši svarīgi un ļāvuši vienai otru labāk iepazīt. Maijā Ārzemju mākslas muzejā bija izstāde "Ķīnas vēdekļi — glezniecība un kaligrāfija". Lielākais notikums bija abu valstu operas baleta trupu apmaiņa. Pekinas operas Jantajas trupa 1997.gadā sniedza viesizrādes Rīgā un viesojās arī Ventspilī. Savukārt Latvijas Nacionālās operas baleta trupa (30 cilvēku sastāvā) atbildes vizītē viesojās Ķīnā 1998.gadā. Mūsu mākslinieki viesizrādēm bija līdzveduši plašu divertismentu programmu ar dejojumiem no klasiskajām izrādēm, kā arī fragmentus no "Karmenas" un "Dzeltenā tango". Gan 1997. gan 1999.gadā Ķīnas tautas deju ansambļi Latvijā piedalījušies festivālā "Sudmaliņas". Nedēļu ilgā pieredzes apmaiņas vizītē Pekinā uzturējusies Latvijas Ārzemju mākslas muzeja direktore Daiga Upeniece un Restaurācijas nodaļas vadītāja Aija Brīvniece. Ceļa izdevumus braucienam segusi Ķīnas Tautas Republikas vēstniecība Rīgā. Latvijas Vēstures muzejā aizvadītajā gadā notikusi ķīniešu gravīru izstāde, kas bija veltīta ķīniešu Pavasara svētkiem jeb Jaunajam gadam. Vēstures muzejā notikusi arī fotoizstāde "Honkongas pagātne un nākotne".

Turpinājums — 9.lpp.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!