• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas diskriminējošo rīcību dzelzceļa pārvadājumu jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2007., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārceltām darbdienām 2007.gadā

Vēl šajā numurā

23.03.2007., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas diskriminējošo rīcību dzelzceļa pārvadājumu jomā

 

21.martā Eiropas Parlamenta (EP) Starptautiskās tirdzniecības komitejā (STK) tika skatīts ziņojuma projekts “Par Eiropas Savienības un Krievijas ekonomiskām un tirdzniecības attiecībām”. Komitejas loceklis, EP deputāts Ģirts Valdis Kristovskis vērsa komitejas deputātu uzmanību uz Krievijas diskriminējošo rīcību dzelzceļa pārvadājumu jomā, kas ilgstoši tiek realizēta pretēji Latvijas un abu pārējo Baltijas valstu interesēm.

Ģ.V.Kristovskis norādīja, ka, ņemot vērā šo Krievijas politiku, kas ir pretēja brīvā tirgus principiem, EP STK nevarēs izvairīties no politisku aspektu izvērtēšanas šajā ziņojumā. Savu viedokli Latvijas deputāts pamatoja, argumentēti raksturojot Krievijas realizēto Baltijas valstis diskriminējošo tirdzniecības politiku. Argumentēti tika parādīts: lai nepieļautu dažādu preču nogādi, piemēram, Latvijas ostās, Krievija naftas un to produktu, atsevišķu metālu kategoriju piegādei pa dzelzceļu piemēro pat vairāk nekā divas reizes augstākus dzelzceļa tarifus. Tas tiek darīts, lai panāktu, ka šie materiāli un produkti tiek novirzīti un eksportēti caur Krievijas ostām.

STK deputāti kritizēja šādu Krievijas rīcību un ar nožēlu secināja, ka Krievija nespēj atteikties no politisku principu izmantošanas ekonomiskas dabas jautājumu risināšanā. Deputātu vairākums bija vienoti pārliecībā, ka šobrīd Krievijas uzņemšana Pasaules tirdzniecības organizācijā (PTO) nav forsējama, kamēr pastāv šāda veida tirgus ekonomikas principu kropļošana. Likumsakarīgi tika izteikts atbalsts Ģ.V.Kristovska norādei par nepieciešamību demonstrēt vienotu ES nostāju civilizētas ekonomiskās un tirdzniecības politikas nodrošināšanai. STK dažādu valstu deputāti aicināja ES institūcijas nepieļaut jauno ES valstu diskrimināciju no Krievijas puses.

Eiropas Komisijas Tirdzniecības ģenerāldirektorāta direktors Deivids O’Salivans, atbildot Ģ.V.Kristovskim, skaidroja, ka direktorāts ir lietas kursā par Krievijas diskriminējošo tarifu politiku pret Baltijas valstīm un nākamās nedēļas laikā Maskavā komisārs Pīters Mandelsons šo tarifu problemātiku noteikti apspriedīs ar Krievijas pusi. D.O’Salivans apliecināja, ka šīs problēmas atrisināšana ir viens no priekšnoteikumiem Krievijas uzņemšanai PTO.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!