• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2007., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155006

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds"

Vēl šajā numurā

27.03.2007., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas tikšanos

 

23.martā Maskavā Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas (SVK) Latvijas puses priekšsēdētājs, finanšu ministrs Oskars Spurdziņš tikās ar Krievijas puses priekšsēdētāju, transporta ministru Igoru Levitinu. Abi ministri pārrunāja SVK darba organizēšanu un apmainījās viedokļiem par tālākās sadarbības attīstības iespējām. Puses secināja, ka abu valstu ekonomiskajā sadarbībā ir vērojama pozitīva tendence.

Abu pušu priekšsēdētāji vienojās par SVK sēdes organizēšanu Rīgā jūnija otrajā pusē, kā arī līdz tam izveidot divas darba grupas SVK ietvaros – par ekonomiskajiem jautājumiem un par humanitārajiem jautājumiem. Tika nolemts, ka minētās grupas pirmās tikšanās sarīkos līdz SVK sēdei.

Puses pauda ieinteresētību robežpunktu caurlaidības spēju stiprināšanā, kā arī divpusējai sadarbībai gan ES un Krievijas dialoga ietvaros, gan vienojoties organizēt ekspertu konsultācijas par jaunu robežkontroles punktu atvēršanu.

Puses izrādīja interesi par iespēju organizēt Latvijas transporta un tranzīta infrastruktūras prezentāciju.

Latvijas puse uzsvēra, ka jāizstrādā transporta ass “Maskava–Rīga–Ventspils” ģenerālplāns, ņemot vērā Eiropas Komisijas augsta līmeņa darba grupas rekomendācijas. Tāpat tika uzrunāts jautājums par iekšējo dzelzceļa pārvadājumu tarifu izlīdzināšanu Baltijas virzienā un eksporta tarifiem koksnei. Latvijas puse norādīja, ka jāturpina sarunas par Latvijas zivju produkcijas eksportu uz Krieviju.

Puses bija vienisprātis, ka jāaktivizē darbs pie vairākiem divpusējiem līgumiem, kā arī secināja, ka izstrādes procesā atrodas ap 20 līgumprojektu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!