• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apsveicot Latviju un Krieviju ar robežlīguma parakstīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2007., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Indijas ārlietu valsts ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

28.03.2007., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apsveicot Latviju un Krieviju ar robežlīguma parakstīšanu

 

NATO ģenerālsekretārs

NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shēfers paziņojumā presei atzīmējis, ka 27.martā Maskavā Latvijas Ministru prezidents un Krievijas Federācijas premjerministrs parakstījuši nozīmīgu robežlīgumu starp abām valstīm. Viņš sirsnīgi apsveicis Latvijas–Krievijas robežlīguma parakstīšanu, novērtējot to kā svarīgu soli Latvijas un Krievijas attiecībās. Ģenerālsekretārs izteicis cerību, ka šo līgumu drīz ratificēs Latvijas Saeima un Krievijas Dome.

 

Eiropas Komisijas priekšsēdētājs

Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu apsveica līguma parakstīšanu, piebilstot: “Es apsveicu Latvijas un Krievijas valdības par robežlīguma parakstīšanu starp abām valstīm. Esmu pārliecināts, ka tas ir izšķirošs solis, lai panāktu stabilas attiecības starp abām valstīm, un ka tas veicinās ES un Krievijas sadarbību tādās kopīgo interešu jomās kā robežu pārvaldība un pārrobežu iniciatīvas, preču tranzīts un nelegālā migrācija.” Eiropas Komisija cer, ka Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas parlamenti līgumu ātri ratificēs.

 

ASV Valsts departaments

Amerikas Savienotās Valstis (ASV) atzinīgi vērtē 27.martā Maskavā parakstīto robežlīgumu starp Latviju un Krieviju. “Krievija un Latvija, kuras neatkarību ASV ir atzinusi kopš 1922.gada, ir kopīgi spērušas soli no sarežģītās, sāpīgās pagātnes uz konstruktīvām kaimiņattiecībām,” teikts ASV Valsts departamenta izplatītajā paziņojumā medijiem, norādot, ka ASV cer uz drīzu robežlīguma ratifikāciju Latvijas Saeimā un Krievijas Domē, lai līgums varētu stāties spēkā.

 

Lietuvas Ārlietu ministrija

Lietuvas Ārlietu ministrija atzinīgi vērtē 27.martā Maskavā parakstīto robežlīgumu starp Latviju un Krieviju. Kā tiek uzsvērts Lietuvas Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā medijiem, robežlīguma parakstīšana ir nozīmīgs solis Latvijas un Krievijas attiecību stiprināšanā, kā arī daudzpusējas sadarbības veicināšanā reģionā.

 

Somijas ārlietu ministrs

Somija pauž gandarījumu par noslēgto Latvijas–Krievijas robežlīgumu, kas ir svarīgs arī Eiropas Savienībai, jo skar ES ārējo robežu. Somijas ārlietu ministrs Erki Tuomioja ministrijas preses paziņojumā izsaka cerību, ka robežlīgums veicinās Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību attīstību visās jomās un abas valstis ratificēs līgumu bez kavēšanās.

 

Zviedrijas ārlietu ministrs

“Ir patīkami, ka ilgstošie traucējošie apstākļi, kas kavēja Latvijas–Krievijas robežlīguma parakstīšanu, ir pārvarēti un līgums ir parakstīts. Tas ir svarīgi ne tikai abām iesaistītajām valstīm, bet arī visas Eiropas politikas kopējai attīstībai” savā paziņojumā presei uzsvēris Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!