• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Indijas ārlietu valsts ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2007., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu

Vēl šajā numurā

28.03.2007., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Indijas ārlietu valsts ministra vizīti Latvijā

 

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 27.martā tikās ar Indijas ārlietu valsts ministru Anandu Šarmu (Anand Sharma) un vienojās par abu valstu sadarbības veicināšanu uzņēmējdarbībā, izglītībā un kultūrā.

Indijas ārlietu ministrs norādīja, ka Latvijas un Indijas ekonomiskajai sadarbībai ir ievērojams potenciāls un valstu lielumam te nav nozīmes, tāpēc būtu jāizveido sadarbības mehānisms starp abu valstu uzņēmējiem.

Artis Pabriks uzsvēra Indijas pieaugošo lomu informācijas tehnoloģiju attīstībā, programmatūru izstrādē, mašīnbūvē. Viņš aicināja Indijas uzņēmējus apsvērt iespēju izvēlēties Latviju kā savu investīciju partneri, kā arī sadarboties loģistikas un preču transportēšanas jomā.

Artis Pabriks pateicās Indijai par piešķirtajām stipendijām indiešu deju dejotājām no Latvijas. Viņš informēja, ka Latvija varētu segt mācību un uzturēšanās izmaksas vienam diviem studentiem no Indijas Baltijas Starptautiskajā vasaras skolā, kuras tēma šogad būs “Informācija un mediji”.

Ministri vienojās, ka jāpilnveido līgumtiesiskā bāze, noslēdzot līgumus par ekonomiskās sadarbības veicināšanu, investīciju aizsardzību, sadarbību tūrismā.

Anands Šarma pateicās par Latvijas atbalstu Indijai starptautisko organizāciju ietvaros. Viņš pauda prieku, ka viesojas Latvijā vēsturiskā dienā, kad tiek noslēgts Latvijas–Krievijas robežlīgums.

Puses pārrunāja arī konsulāros jautājumus, situāciju Afganistānā un Irānā, Indijas un Eiropas Savienības attiecības, kā arī citas ārpolitiskās aktualitātes.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Pie Saeimas priekšsēdētāja

27.martā Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Indijas Republikas ārlietu valsts ministru Anandu Šarmu.

Puses bija vienisprātis, ka attiecības starp abām valstīm vērtējamas kā draudzīgas un labas, ar lielu attīstības potenciālu nākotnē. I.Emsis norādīja, ka īpaši aktivizējama parlamentārā sadarbība starp Saeimu un Indijas parlamentu. Savukārt A.Šarma izteica ielūgumu Saeimas priekšsēdētājam vizītē apmeklēt Indiju. Atzinīgi tika novērtēta arī abu valstu līdzšinējā sadarbība ekonomikas, tirdzniecības un izglītības jomā, kā arī skarts tās tālākās attīstības aspekts.

Indijas ārlietu valsts ministrs A.Šarma apliecināja savas valsts pieaugušo interesi stiprināt sadarbību ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, arī ar Latviju. Viņš arī pastāstīja par pašreizējo iekšpolitisko situāciju savā valstī, tostarp par Indijas kā lielvalsts stabilo ekonomisko attīstību Āzijas reģionā un globālajā kontekstā.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvija kā ES un NATO dalībvalsts ir interesanta investīciju piesaistei tādām lielvalstīm kā Krievija, Brazīlija un Ķīna. Savukārt stratēģiski ģeogrāfiskais novietojums nosaka, ka Latvija ir kā “tilts” preču tranzītam starp Austrumiem un Rietumiem.

Tikšanās laikā uzmanība tika pievērsta arī ES aktualitātēm – enerģētikas politikas un enerģētikas nozares attīstības jautājumiem. Runājot par Latvijas līdzdalību ES kaimiņu politikas īstenošanā, I.Emsis pastāstīja par mūsu valsts eirointegrācijas pieredzes nodošanu un sāktajiem sadarbības projektiem ar Ukrainu, Moldovu un Gruziju.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!