• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Ministru prezidenta darba vizīti Krievijas Federācijā 2007.gada 26.-28.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2007., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Ministru prezidenta tikšanos ar Krievijas Federācijas prezidentu

Vēl šajā numurā

29.03.2007., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Ministru prezidenta darba vizīti Krievijas Federācijā 2007.gada 26.–28.martā

 

001.JPG (12820 bytes) 002.JPG (11923 bytes)

Vakar, 28.martā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis Maskavā tikās ar koncerna “Gazprom” prezidentu Alekseju Milleru. Sarunā piedalījās arī SIA “Itera Latvija” padomes priekšsēdētājs Juris Savickis (attēlā pa kreisi)

Vakar, 28.martā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un Ministru prezidents Aigars Kalvītis – tiekoties ar Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieku Arturu Čilingarovu Foto: Ilmārs Znotiņš, Ministru kabineta preses dienests

 

Tiekoties ar Krievijas koncerna “Gazprom” prezidentu

28.martā darba vizītes laikā Maskavā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar koncerna “Gazprom” prezidentu Alekseju Milleru.

Sarunas laikā Aleksejs Millers iepazīstināja Ministru prezidentu ar tendencēm Krievijas Federācijā, sekmējot Krievijas enerģētikas pāreju uz tirgus ekonomikas principiem.

Ministru prezidents ar koncerna “Gazprom” prezidentu pārrunāja ES un Krievijas sadarbības jautājumus enerģētikā, uzsverot Latvijas un ES ieinteresētību stabilitātē un prognozējamībā.

Aigars Kalvītis atzinīgi novērtēja līdzšinējo “Latvijas gāzes” un “Gazprom” sadarbību. Ministru prezidents aktualizēja jautājumu par iespējām noslēgt vidēja termiņa gāzes piegādes līgumus. Tas ļautu sekmīgāk prognozēt potenciālo gāzes un citu energoresursu cenu pieaugumu, efektīvāk plānot nepieciešamās investīcijas un to piesaisti.

Aigars Kalvītis un Aleksejs Millers apsprieda jaunas gāzes krātuves attīstības iespējas Latvijā.

“Gazprom” prezidents atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību saistībā ar Inčukalna gāzes krātuvēm, kas darbojas kā reģionāls gāzes izplatīšanas centrs ne tikai Baltijā, bet arī Krievijas rietumu reģionos. Ņemot vērā gāzes tirgus sezonālo raksturu, “Gazprom” izrādīja interesi par iespējām attīstīt Latvijā papildu gāzes krātuves.

 

Tiekoties ar Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieku

Ministru prezidents Aigars Kalvītis vakar Maskavā tikās ar Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieku Arturu Čilingarovu.

Sarunas laikā galvenā uzmanība tika veltīta Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikācijai abu valstu parlamentos. Puses pārrunāja iespējamo līguma ratifikācijas gaitu un laika ietvaru.

Arturs Čilingarovs apliecināja Krievijas Valsts domes ieinteresētību pēc iespējas ātrā līguma ratifikācijā.

Ministru prezidents un Valsts domes priekšsēdētāja vietnieks apmainījās ar viedokļiem par abu valstu parlamentāro kontaktu stiprināšanu, īpaši Ārlietu komisiju līmenī un Krievijas Valsts domes un Latvijas Saeimas augstāko amatpersonu savstarpēju vizīšu apmaiņu.

Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieks A.Čilingarovs apstiprināja, ka jau tuvāko mēnešu laikā Krievijas Valsts domes deputātu grupa varētu apmeklēt Latviju.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 


 

003.JPG (24109 bytes)
Vakar, 28.martā, apaļā galda diskusijā: Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis, finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas prezidents Jevgeņijs Primakovs, G.Petrovs, Rīgas un visas Latvijas Pareizticīgo baznīcas arhibīskaps-metropolīts Aleksandrs un uzņēmējs Vasilijs Meļņiks
Foto: Ilmārs Znotiņš, Ministru kabineta preses dienests

Piedaloties diskusijā par Latvijas un Krievijas ekonomisko sadarbību

28.martā vizītes laikā Maskavā Ministru prezidents Aigars Kalvītis kopā ar Latvijas delegāciju, Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas prezidentu Jevgeņiju Primakovu un abu valstu uzņēmējiem piedalījās apaļā galda diskusijā par Latvijas un Krievijas ekonomisko sadarbību.

Diskusijas dalībnieki apsprieda iespējas, kā efektīvāk sadarboties ekonomikā un veicināt abu pušu investīcijas.

Visi bija vienisprātis, ka Latvijas un Krievijas valdībai ir jāturpina darbs svarīgu ekonomiskās sadarbības līgumu pieņemšanā.

Vakarā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Krievijas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministru Germanu Grefu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!