• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Lihtenšteinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2007., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Čehijas parlamentāriešu vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

29.03.2007., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Lihtenšteinā

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 28.martā oficiālās vizītes ietvaros Lihtenšteinas Firstistē, tiekoties ar kroņprinci Āloi, premjerministru Otmāru Hāzleru un ārlietu, kultūras, ģimenes lietu un dzimumu līdztiesības ministri Ritu Kīberi-Beku vienojās par sadarbības attīstīšanu iekšlietu, zinātnes un ekonomikas jomās.

Artis Pabriks informēja, ka Latvijas Iekšlietu ministrija uzskata par lietderīgu sadarbības līguma izstrādi un noslēgšanu ar atbildīgajām Lihtenšteinas institūcijām, kurā tiktu noteikti starpvalstu informācijas apmaiņas veidi, piemēram, ziņu apmaiņa par sodītajām personām, meklējamajiem objektiem.

Puses bija vienisprātis, ka tirdzniecības apgrozījums abu valstu starpā ir salīdzinoši neliels un svārstīgs, kas norāda, ka sadarbības potenciāls starp abām valstīm netiek pilnībā izmantots, tāpēc to nepieciešams veicināt. Tāpat sadarbību varētu attīstīt augsto tehnoloģiju ieviešanas un izmantošanas jomā.

Artis Pabriks pateicās par Lihtenšteinas finansiālo ieguldījumu Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta ietvaros, lai veicinātu Latvijas ekonomisko izaugsmi.

Amatpersonas pārrunāja mazo valstu sadarbību starptautisko organizāciju vidū. Lihtenšteinas puse informēja, ka ANO ietvaros aktīvi atbalsta Drošības padomes darba metožu reformu, un 2006.gada 17.martā tika pieņemta S5 grupas (Lihtenšteina, Šveice, Kostarika, Jordāna un Singapūra) deklarācija par Drošības padomes darba metožu uzlabošanu. A.Pabriks uzsvēra, ka Latvija augstu vērtē sadarbību ar Lihtenšteinu Eiropas Padomes ietvaros. 2001.gadā Lihtenšteina no Latvijas pārņēma prezidentūru Eiropas Padomē, kuras laikā turpinājās iesāktā L4 sadarbība (Latvija, Lihtenšteina, Lietuva un Luksemburga). Lihtenšteinas prezidentūras laikā tika izdota Baltijas valstu vēstures grāmata vācu valodā.

Tikšanos laikā tika pārrunāti arī Latvijas un Lihtenšteinas īstenotie attīstības sadarbības projekti Moldovā, Gruzijā un Ukrainā, abu valstu centieni pievienoties Šengenas līguma valstu zonai, Eiropas Savienības aktualitātes. Artis Pabriks uzaicināja Lihtenšteinas ārlietu, kultūras, ģimenes lietu un dzimumu līdztiesības ministri Ritu Kīberi-Beku apmeklēt Latviju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!