• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apsveicot Latviju un Krieviju ar robežlīguma parakstīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2007., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155156

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Lihtenšteinā

Vēl šajā numurā

29.03.2007., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apsveicot Latviju un Krieviju ar robežlīguma parakstīšanu

 

ES Prezidentūra

Eiropas Savienības (ES) vārdā ES Prezidentūra izsaka savu atzinību par Latvijas–Krievijas robežlīguma noslēgšanu un uzsver, ka minētais līgums liecina par pieaugošo uzticību Latvijas un Krievijas attiecībās, un tas veicinās ES un Krievijas sadarbību. Eiropas Savienība izsaka cerību par robežlīguma drīzu ratifikāciju.

Turcija, Horvātija, bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija, Albānija, Bosnija un Hercegovina, Melnkalne, Serbija, Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, Ukraina un Moldovas Republika pievienojas ES prezidentūras paziņojumam.

 

ES pārstāvis kopīgās ārlietu un drošības politikas jomā

ES augstais pārstāvis kopīgās ārlietu un drošības politikas jomā Havjers Solana savā paziņojumā saistībā ar parakstīto Latvijas–Krievijas robežlīgumu ir izteicis atzinību par minētā līguma noslēgšanu.  

“Eiropas Savienībai ir jābūt juridiskai drošībai saistībā ar tās austrumu robežu, un minētais līgums to veicinās. Robežlīgums nodrošinās stabilitāti Latvijas un Krievijas divpusējās attiecībās, kā arī veicinās ES un Krievijas sadarbību tādās svarīgās jomās kā robežkontrole un cīņa pret nelegālo imigrāciju.”

ES augstais pārstāvis izsaka cerību par robežlīguma drīzu ratifikāciju Latvijas Saeimā un Krievijas Domē.

 

ASV vēstniece

ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija apsveic ar Maskavā parakstīto Latvijas un Krievijas robežlīgumu, kas nosaka robežas starp abām valstīm. Krievija un Latvija, kuras kontinuitāti Amerikas Savienotās Valstis atzīst jau kopš 1922.gada, kopā ir spērušas konstruktīvu soli valstu reģionālo attiecību virzienā un tālāk no abu valstu sarežģītās un sāpīgās pagātnes.

Vēstniece teica: “Šis ir nozīmīgs solis divpusējās valstu attiecībās starp Latviju un tās kaimiņvalsti. Mēs sagaidām procesa pilnīgu ratifikāciju no abu valstu parlamentiem un līguma stāšanos spēkā.”

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments,
ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!