• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2007., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155391

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zvērināti advokāti

Vēl šajā numurā

04.04.2007., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV14VAKS.JPG (43553 bytes)• Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūts izdevis pētījumu “Ārvalstu kapitāls Latvijas banku pamatkapitālā”, kurā autori Raita Karnīte, Ivans De Kastro Gonsalvess-Bērziņš un Santa Popoviča analizē šobrīd aktuālākos ekonomikas dalībniekus – Latvijas bankas. Par pētījumā meklētajām atbildēm stāsta publikācija “Būt vidū nenozīmē kļūt par nabu”.

• Valsts reģionālās attīstības aģentūra sākusi pieņemt saimnieciskās darbības attīstības projektus no īpaši atbalstāmajās teritorijās reģistrētajiem uzņēmumiem un zemnieku saimniecībām, kuras vēlas saņemt nodokļu atlaides. VRAA iesaka uzņēmumiem negaidīt gada beigas, bet jau šopavasar būt vērīgiem, neslinkot, izstrādāt un iesniegt attīstības projektus.

• Savukārt Lieldienu gaidās rubrikā “Biznesa kāpnes” lasītājiem sagatavots īsts pārsteigums: apdrukāta šokolāde! Ogrēnieši Guntars un Inga Bajāri savā uzņēmumā “G&I” diendienā veido īstus šokolādes brīnumus – apēdamas fotogrāfijas, oriģinālas šokolādes figūras un citas saldas dāvanas, jā – arī šokolādes olas ar Lieldienām raksturīgiem rotājumiem.

• Lai panāktu efektīvāku komunikāciju uzņēmumā, vadītājiem der izlasīt šai tēmai veltīto publikāciju, kurā skaidrots, cik liela nozīme ir pozitīvai valodai. Ielāgojiet: kur vien spējat, izvairieties no vārdiem, kas sākas ar “ne”. Piemēram, tā vietā, lai teiktu “jūs šo lēmumu nenožēlosiet”, sakiet – “jūs ar šo lēmumu būsiet apmierināts”.

• Tā kā ikviens uzņēmējs ikdienā kļūst arī par patērētāju, jāievēro, ka arvien biežāk patērētāji saskaras ar netaisnīgiem līguma noteikumiem. Tādēļ Patērētāju aizsardzības centrs māca, kā būt gudram patērētājam, un atgādina, ka netaisnīgus līguma noteikumus var izslēgt no līguma arī tad, ja tas jau parakstīts un stājies spēkā.

• Jaunajā “Komersanta Vēstnesī” ir arī cita vajadzīga informācija: pamudinājums jaunas elpas ienākšanai bijušajā armijas ciematā Cēsu rajona Liepas pagastā, vēl nebijušas iespējas reklāmai sabiedriskajā transportā, atgādinājums par grozījumiem Būvniecības likumā, ziņa par jauniem noteikumiem grāmatvedības standartu piemērošanā, kā arī jauno dokumentu un sludinājumu apkopojums.

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!