• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - Latvijas sabiedrībai vakar, 11. novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1999., Nr. 374/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15553

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - Latvijas sabiedrībai vakar, 11. novembrī (turpinājums)

Vēl šajā numurā

12.11.1999., Nr. 374/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— Latvijas sabiedrībai vakar, 11. novembrī

Preses konferencē TV tiešraidē. Raidī-jumu vada žurnālists Kārlis Streips

— Labvakar! Šovakar pie mums studijā Latvijas Republikas ministru prezidents Andris Šķēle. Šodien sabiedrībā notiek daudzas ievērības cienīgas lietas — tuvojas referendums, virmo kaislības ap "Latvijas dzelzceļu". Par to visu mēs šovakar runāsim kopā ar mūsu kolēģiem žurnālistiem no dažādiem masu medijiem. Šķēles kungs! Vai jūs vēlētos teikt dažus ievadvārdus?

A.Šķēle:

— Jā, paldies. Es gribētu pievienoties visiem tiem apsveikumiem, kas šodien ir izteikti sakarā ar Lāčplēša dienu. Šie ir ļoti nozīmīgi svētki, kurus mēs svinam atklāti un esam iemācījušies svinēt arī priecīgi. Šonedēļ arī man bija viens ļoti nozīmīgs notikums — mana pirmā vienas dienas vizīte ārvalstīs, tiekoties ar Ziemeļvalstu vadītājiem — premjeriem. Pats svarīgākais, ko es gribēju teikt: gatavojoties Helsinku samitam, mums ir jābūt gataviem ļoti smagam divu gadu darba cēlienam. Visi klātesošie vienā balsī apliecināja, ka Latvijai ir visas iespējas līdz 2002. gadam pabeigt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā. Tā ir unikāla iespēja, ja vien mēs saglabāsim to tempu, kas ir uzņemts, kā arī spēju strādāt. Es domāju, ka mēs esam gatavi šo unikālo iespēju izmantot.

— Cienījamais premjera kungs, jūs vairākkārt esat uzsvēris, kamēr nav stājušies spēkā pensijas likuma grozījumi, sociālā budžeta deficīts pieaug par 5 miljoniem latu katru mēnesi. Bet Latvijas pilsoņiem nav zināms, kā izmainīsies situācija ar sociālo budžetu, ja pensijas likuma grozījumi stāsies spēkā. Vai jūs nevarētu paskaidrot, kāpēc valdība nav iesniegusi aprēķinus, kā pensiju likuma grozījumi ietekmēs sociālo budžetu?

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!