• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs - tiekoties ar Nīderlandes vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1999., Nr. 374/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15555

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente - valsts valodas likuma sakarā

Vēl šajā numurā

12.11.1999., Nr. 374/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs:

— tiekoties ar Nīderlandes vēstnieku

Vakar, 11.novembrī, tieslietu ministrs Valdis Birkavs un Nīderlandes vēstnieks Ludoviks van Uldens tiekoties pārrunāja abu valstu turpmāko sadarbību tieslietu jomā.

V.Birkavs informēja vēstnieku par Latvijas tiesu datorizāciju, minot, ka vakar prezentēta eksperimentālā programma, kas ļaus nodrošināt tiesvedības procesam nepieciešamo datu reģistrāciju un apstrādi civillietās un krimināllietās, kā arī atspoguļos lietu virzību un tiesu statistiku. Eksperimentālā programma kļūs par pamatu tiesu informatīvās sistēmas ieviešanai. Tieslietu ministrs uzsvēra, ka tiesu datorizācija nozīmē jaunu pavērsienu tiesnešu domāšanā, tiks nodrošināta daudz lielāka atklātība un likti šķēršļi korupcijas iespējām tiesu sistēmā. Viņš izteica priekšlikumu, ka, iespējams, Latvijas tiesu datorizācijas projektā varētu iesaistīties arī Nīderlande.

V.Birkavs sacīja, ka Nīderlandes pieredze varētu noderēt Latvijas Tiesu namu aģentūrai, Tiesu ekspertīžu zinātniskās pētniecības laboratorijai, Kriminoloģisko pētījumu centram un Naturalizācijas pārvaldei. Tieslietu ministrs interesējās par Nīderlandes sabiedrības tiesisko izglītošanu un iedzīvotāju apkalpošanu tiesās.

Nīderlandes vēstnieks interesējās par vairākām Latvijas Tieslietu ministrijas pārziņas un pārraudzības iestādēm un solīja turpmāk aktivizēt abu valstu sadarbību tieslietās. Viņš arī pastāstīja par sadarbības paplašināšanu likumdošanā, tiesu darba organizācijā, sabiedrības informēšanā un tiesiskajā izglītošanā.

Tieslietu ministrijas  preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!