• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu juridisko reģistru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1999., Nr. 374/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15556

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotu juridisko reģistru (turpinājums)

Vēl šajā numurā

12.11.1999., Nr. 374/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu juridisko reģistru

Vakar, 11. novembrī, Tieslietu ministrijā preses konferencē par vienota juridiskā reģistra izveidošanu piedalījās tieslietu ministrs Valdis Birkavs, Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs Māris Gulbis un minētā reģistra galvenais koncepcijas izstrādātājs — Uzņēmuma reģistra galvenā valsts notāra vietnieks Jānis Endziņš.

Sarunu ievadīja Valdis Birkavs: — Lai gan ideja par vienota juridiskā reģistra veidošanu jau izskanējusi, šoreiz gribam žurnālistiem un tālāk sabiedrībai skaidrot, ko ar to vēlamies panākt, lai būtu arī kritika un atbalsts, pirms Ministru kabinets pieņem konceptuālu lēmumu un sāk virzīt visus ar to saistītos tiesiskos aktus uz Saeimu. Galvenais ir panākt, lai novērstu funkciju dublēšanos uzņēmējiem, valsts iestādēm, visiem, kas tiek reģistrēti kā juridiskās personas, lai būtu skaidra, vienkāršota sistēma. Pirmkārt, vēlamies, lai novērstu dublēšanos starp Valsts ieņēmumu dienestu un Uzņēmumu reģistru. Otrkārt, lai pašā Tieslietu ministrijas sistēmā visas reģistrējamās organizācijas koncentrētos Uzņēmumu reģistrā, kas faktiski uz jaunā reģistra likuma bāzes, ko mēs gatavosim, būtu juridisko personu vienotais reģistrs.

Turpinājums — 7.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!