• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2007., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155651

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārceltām darbdienām

Vēl šajā numurā

11.04.2007., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

• 99 procenti mūsu valsts uzņēmumu ierindojami mazo un vidējo uzņēmumu kategorijā, savukārt 74 procenti no šīs kategorijas uzņēmumiem ir mikrouzņēmumi. Mazo un vidējo uzņēmumu sektorā tiek radīti 63 procenti valsts kopprodukta vērtības. Kā šo uzņēmumu attīstību sekmēs un problēmas to darbībā palīdzēs novērst Ekonomikas ministrijas izstrādātā Uzņēmējdarbības konkurētspējas un inovāciju veicināšanas programma 2007.–2013.gadam, “Komersanta Vēstnesim” intervijā stāsta Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktore Astrīda Burka.

• Pavasaris ir laiks, kad visos uzņēmumos tiek intensīvi plānoti atvaļinājumi. Nereti uz darba devēju galda nokļūst arī lūgumi piešķirt mācību atvaļinājumus. Par to, kā atvaļinājumu sezonā rīkoties uzņēmuma vadītājam, lai darbinieki būtu apmierināti un uzņēmums nezaudētu ierasto darba ritmu, stāsta Valsts darba inspekcijas Juridiskās nodaļas vadītājs Guntars Staune.

• Vai valdības izstrādātais pretinflācijas pasākumu plāns atvēsinās pārkarstošo Latvijas ekonomiku? Un cik vispār pamatotas ir bažas par tuvākā vai tālākā nākotnē gaidāmo krīzi mūsu valsts tautsaimniecības attīstībā? SEB Unibankas galvenais ekonomists Andris Vilks norāda, ka Latvijai atkal pienākusi reize pierādīt, ka tā iet uz priekšu citādu ceļu nekā līdz šim bijis pasaules valstu ekonomikā. Par šo pašu tematu arī citu speciālistu viedokļi.

• Šodienas darba tirgus apstākļos, kad darbaspēka deficīts atsevišķās nozarēs jau sasniedzis katastrofālus apmērus, darba devējiem var lieti noderēt Komunikāciju akadēmijas speciālistes Lolitas Pavāres padomi, kā noturēt labus darbiniekus.

• Ko darīt komersantam, lai viņa iegādātais sašķidrinātās gāzes balons nekļūtu par bumbu? Speciālistu padomi pašreizējā situācijā, kad gāzes aprite faktiski ir neregulēta nozare, kā arī ieskats topošajos Ministru kabineta noteikumos, kas stingrāk regulēs pienākumus un atbildību gan starp gāzes tirgotājiem, gan lietotājiem.

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!