• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidentes tikšanos ar Austrijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2007., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

11.04.2007., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidentes tikšanos ar Austrijas prezidentu

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī tikās ar Austrijas prezidentu Haincu Fišeru. Sarunā tika apspriestas Latvijas un Austrijas divpusējās attiecības, kā arī Eiropas Savienības aktualitātes.

Pārrunājot divpusējās attiecības, Austrijas prezidents Haincs Fišers atzīmēja, ka ir ļoti gandarīts par abu valstu attiecībām. To starpā pastāv ciešs dialogs gan politikas jomā, gan ekonomikā un kultūrā. Tāpat viņš pauda gandarījumu, ka abu valstu prezidenti regulāri apmainās viedokļiem par aktuālākajiem Eiropas kontinenta jautājumiem.

Sarunas laikā tika apspriesti arī jautājumi, kas ir saistīti ar Eiropas Savienības enerģētikas un drošības politiku, kā arī Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām. Tika uzsvērts, ka ir būtiski, lai nesen pieņemtā Berlīnes deklarācija tiktu īstenota. Vaira Vīķe-Freiberga piebilda, ka Berlīnes deklarācija dod zināmu ceļakarti Eiropas Savienības dalībvalstīm un Latvijai ir būtiski, lai šī deklarācija būtu piepildīta arī ar praktiskiem darbiem.

Pārrunājot divpusējos jautājumus, tika apspriesta arī Liepājas koncertzāles celtniecības gaita, kā arī uzsvērts, ka Latviju un Austriju saista laba sadarbība ANO ietvaros.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!