• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības valstu prezidentu neformālajām debatēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2007., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības valstu prezidentu neformālajām debatēm Latvijas galvaspilsētā Rīgā

Vēl šajā numurā

11.04.2007., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības valstu prezidentu neformālajām debatēm

 

Vakar Rīgā sākās astoņu Eiropas Savienības valstu prezidentu divu dienu neformālās debates par Eiropas Savienības nākotni.

Uzsākot debates, Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka šī tikšanās notiek Eiropas Savienībai ļoti svarīgā laikā, kad tā atzīmē savu 50.gadadienu. Prezidente arī piebilda, ka Mazā ģilde ir simboliska sanāksmes vieta astoņiem Eiropas prezidentiem, jo saistās ar sadarbību, koleģialitātes garu, kas tik ļoti ir vajadzīgs Eiropas nākotnes veidošanai. Uzsākot debates, prezidenti apmainījās viedokļiem par jautājumiem, kas saistās ar Eiropas konstitucionālā līguma nākotni, tālāku darbu pie Eiropas Savienības konkurētspējas globālajā pasaulē, Eiropas Savienības vēstures līdzsvarotu apguvi skolās, kā arī tālāku Eiropas Savienības integrācijas procesu.

Eiropas prezidentu neformālās debates par Eiropas nākotni notiek Rīgā 10. un 11.aprīlī. Šīs debates aizsāka Portugāles prezidents Žorži Sampaiju (Jorge Sampaio) 2003.gadā Portugālē. Pēc viņa iedibinātā modeļa prezidentu tikšanās turpinājās Helsinkos (Somija) 2005.gada pavasarī un Drēzdenē (Vācija) 2006.gada ziemā. Šīs debates mēdz dēvēt arī par Araijološas grupas debatēm, jo pirmā tikšanās 2003.gada rudenī risinājās Araijološas ciemā Portugālē.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!