• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rūpniecības produkcijas izlaidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1999., Nr. 374/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tautas skaitīšanu

Vēl šajā numurā

12.11.1999., Nr. 374/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvalde

Informācija

Par rūpniecības produkcijas izlaidi

1999.gada septembrī, rēķinot faktiskajās cenās, saražota rūpniecības produkcija par 122,6 miljoniem latu. Rēķinot produkcijas pieaugumu salīdzināmās cenās, rūpniecības produkcijas izlaide 1999.gada septembrī bija par 1,1% mazāka nekā 1998.gada septembrī, tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē produkcijas izlaide pieaugusi par 25,0%, apstrādes rūpniecībā palikusi pagājušā gada septembra līmenī, bet elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādes nozarē samazinājusies par 8 procentiem.

1999.gada septembrī, salīdzinot ar 1998.gada septembri, vislielākais apjoma samazinājums bija apavu ražošanā — par 65,9%; ķīmisko vielu, to izstrādājumu ražošanā — par 46,9%; radio, televīzijas un sakaru iekārtu ražošanā — par 41,8%; citur neklasificētu elektrisko mašīnu un aparātu ražošanā — par 34,6%.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi, ir nozares, kam izdevies saglabāt un palielināt ražošanas apjomu. Apstrādes rūpniecības ietvaros gatavoto metālizstrādājumu ražošana, izņemot mašīnas un iekārtas, pieaugusi par 24%; koksnes, koka iztrādājumu ražošana — par 13,8%; apģērbu ražošana — par 5%; savukārt pārtikas rūpniecības ietvaros un zivju pārstrādē ražošanas apjomi cēlušies par 36,8%.

1999.gada septembrī, salīdzinot ar šī gada augustu, rūpniecībā kopumā produkcijas izlaide palielinājās par 4,4%. Ražošanas pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, apstrādes rūpniecībā bija pārtikas produktu un dzērienu, tekstilizstrādājumu, izdevējdarbības un poligrāfijas, čemodānu, somu u.tml. izstrādājumu; gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozarēs.

Laikā no janvāra līdz septembrim rūpniecības produkcijas ražošanas apjoms, salīdzinot ar attiecīgo pagājušā gada posmu, rēķinot salīdzināmās cenās, samazinājies par 11,6%, tai skaitā ieguves rūpniecībā pieaugums — par 7,8%; apstrādes rūpniecībā — kritums par 13,5% un elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādē samazinājums par 2,4%.

Rūpniecības un zvejniecības statistikas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!