• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar Somijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2007., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156088

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidentes darba vizīti Zviedrijā

Vēl šajā numurā

19.04.2007., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar Somijas ārlietu ministru

 

18.aprīlī Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone tikās ar Somijas Republikas ārlietu ministru Erki Tuomioju (Erkki Tuomioja).

Tikšanās laikā tika runāts par abu valstu attiecībām un Eiropas Savienības (ES) aktualitātēm.

Puses atzina, ka attiecības starp abām valstīm vērtējamas kā draudzīgas un konstruktīvas, un bija vienisprātis par nepieciešamību vēl vairāk aktivizēt sadarbību ES ietvaros un starptautiskajās parlamentārajās organizācijās.

Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone pateicās Somijas pusei par sniegto atbalstu Latvijai gan iestāšanās ES sarunu procesā, gan laikā, kad mūsu valsts kļuva par pilntiesīgu Eiropas un transatlantisko organizāciju locekli.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja ES aktualitātes, tostarp paveikto Somijas prezidentūras laikā un Vācijas prezidentūras prioritātes, Eiropas Konstitūcijas nākotni un ES paplašināšanās gaitu. Puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Somijai kā mazām valstīm meklējami kopīgi saskares punkti redzējumā par ES nākotni.

K.Pētersone un E.Tuomioja pārsprieda arī abu valstu iekšpolitisko situāciju un nacionālo parlamentu darbu. Runājot par Saeimas Eiropas lietu komisijas ikdienas darbu, K.Pētersone pastāstīja, ka galvenās prioritātes paralēli Latvijas nacionālo pozīciju apstiprināšanai ir sadarbība ar jaunajām ES kaimiņvalstīm – Ukrainu, Gruziju un Moldovu. Savukārt E.Tuomioja raksturoja pašreizējo iekšpolitisko situāciju savā valstī un pastāstīja par martā notikušo Somijas parlamenta vēlēšanu rezultātiem.

Tikšanās noslēgumā puses pauda kopīgu viedokli, ka starp Latviju un Somiju ir izveidojušās labas sadarbības tradīcijas, un izteica cerību, ka nākotnē tās turpinās padziļināties.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!