• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2007., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156094

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par visiem pieejamo Saeimas priekšsēdētāja mājaslapu

Vēl šajā numurā

19.04.2007., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem

 

Trešdien, 18.aprīlī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvjiem, lai pārrunātu aktualitātes un likumdošanas jautājumus saistībā ar mājokļu energoefektivitātes jautājumiem un Eiropas Savienības prasībām siltumenerģijas taupīšanā.

LLPA pārstāvji akcentēja, ka pašlaik lielākās problēmas energoefektivitātes jautājumu sakārtošanā rada atbildīgo trūkums. Valsts institūciju līmenī nav noteikta viena institūcija, kuras uzdevums būtu mērķtiecīgi risināt šos jautājumus, savukārt daudzdzīvokļu mājām nav iecelti saimnieki jeb pārvaldnieki, bez kuriem problēmu risināšana notiek haotiski.

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis bija vienisprātis ar LLPA pārstāvjiem, ka primārais uzdevums ir noteikt mehānismu obligātai daudzdzīvokļu māju saimnieku iecelšanai, jo tikai tādā gadījumā iespējama konstruktīva problēmu risināšana un līdzekļu lietderīga izmantošana.

Lai aktivizētu šo procesu virzību, Saeimas priekšsēdētājs apņēmās uzrunāt koalīcijas padomi par jautājumiem un likumprojektiem, kas skar mājokļu pārvaldīšanu un ar to saistīto siltumenerģijas efektīvas izmantošanas problēmu. Viņš arī ierosināja šos jautājumus aktivizēt un atsevišķi skatīt Tautsaimniecības komisijā, pieaicinot LLPA un valdības pārstāvjus. Tikšanās dalībnieki vienojās, ka turpmāk šādas pārrunas jārīko regulāri. Nākamā Saeimas priekšsēdētāja tikšanās ar LLPA pārstāvjiem varētu notikt ne vēlāk kā pēc diviem mēnešiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!