• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts kompensācijām cietušajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2007., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156095

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 17.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

19.04.2007., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts kompensācijām cietušajiem

Tieslietu ministrijas Juridiskās palīdzības administrācija (JPA) informē un atgādina: lai saņemtu valsts kompensāciju cietušajiem, iesniegums jāiesniedz viena gada laikā no brīža, kad persona atzīta par cietušo.

JPA šogad jau saņēmusi vairākus personu iesniegumus kompensācijas cietušajiem saņemšanai, taču tos diemžēl nācies atteikt, jo pieteicēji nebija ievērojoši likumā “Par valsts kompensācijas cietušajiem” noteikto termiņu – vienu gadu pēc personas atzīšanas par cietušo.

Kā atzīst JPA direktors J.Jansons: “Ir smagi pieņemt lēmumu par kompensācijas atteikšanu, jo nav ievērots iesniegšanas termiņš, kaut arī pēc būtības personai tā pienāktos. Tādēļ aicinu cilvēkus interesēties par valsts garantētajām tiesībām un tās izmantot.”

Lai iesniegtu pieteikumu valsts kompensācijas cietušajiem saņemšanai, nav nepieciešams personīgi doties uz JPA, to var nosūtīt arī pa pastu. Adrese: Brīvības gatve 214, Rīga, LV-1039. Pieteikuma veidlapu var saņemt gan JPA, interneta mājaslapā www.jpa.gov.lv vai arī pie procesa virzītāja – policijā, prokuratūrā vai tiesā, informatīvais tālrunis 8001801.

Valsts kompensāciju cietušajiem var pieprasīt personas, kas atzītas par cietušām tīšos vardarbīgos noziedzīgos nodarījumos. Šobrīd kompensācija tiek izmaksāta gadījumos, ja tīša noziedzīga nodarījuma rezultātā iestājusies personas nāve, personai nodarīti smagi miesas bojājumi vai aizskarta personas dzimumneaizskaramība. Cietušajam ir tiesības uz kompensāciju arī tad, ja vardarbīga noziedzīga nodarījuma izdarītājs vai tā līdzdalībnieks nav noskaidrots.

Šogad valsts kompensācijām cietušajiem pieteikušās jau 55 personas, 43 personām tā piešķirta. Kopumā no 2006.gada jūnija, kad valsts sāka piešķirt kompensācijas cietušajiem, tām pieteikušās 147 personas un 92 personām tā piešķirta. Visvairāk kompensācija izmaksāta gadījumos, kad iestājusies personas nāve, kopumā 55 gadījumos: pērn – 30, šogad – 25 personām. Kompensāciju saņēmušas 22 personas, kurām nodarīti tīši smagi miesas bojājumi: pērn – 12, šogad – 10 personas. Savukārt 13 personām kompensācija izmaksāta par to dzimumneaizskaramības aizskārumu: attiecīgi – 7 un 6 personas.

Juridiskās palīdzības administrācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!