• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu tikšanos ar ASV vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2007., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156173

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 19.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

20.04.2007., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu tikšanos ar ASV vēstnieci

 

17.aprīlī deputātu grupas sadarbībai ar ASV parlamentu priekšsēdētājs Uldis Ivars Grava un deputāti tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Ketrīnu Todu Beiliju.

Tikšanās gaitā tika runāts par abu valstu draudzīgajām un konstruktīvajām attiecībām un to padziļināšanas iespējām, atzīmējot, ka 28.jūlijā aprit 85 gadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Latviju un ASV.

ASV vēstniece K.T.Beilija un deputāti atzina, ka abas valstis lielu nozīmi piešķir divpusējām attiecībām, kam liecinieks ir gaidāmā Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizīte ASV šā gada maijā, aprīlī plānotais Eiropas Savienības un ASV samits, kā arī jūnijā Rīgā paredzētais Baltijas reģiona enerģētikas forums.

Sarunas gaitā tika spriests par mūsu valsts pievienošanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD), lai Latvija kļūtu par ASV sabiedroto šīs organizācijas ietvaros. K.T.Beilija atzina, ka abu valstu ekonomiskās attiecības ir spēcīgas, un apliecināja ASV uzņēmēju interesi par Latvijas tirgu. Tika pārrunāta arī situācija jautājumā par bezvīzu režīmu starp ASV un Latviju.

Runājot par iekšpolitisko situāciju mūsu valstī, tika skarts jautājums par valsts drošības iestāžu likumu grozījumiem, pasākumiem inflācijas mazināšanai, situāciju banku sektorā, kā arī par jūnijā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām.

Sarunas dalībnieki pārrunāja arī starptautiskās aktualitātes, tostarp situāciju Irākā un Afganistānā, kā arī traģiskos notikumus ASV Virdžīnijas Tehniskajā universitātē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!