• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Gruzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2007., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Gruzijā

Vēl šajā numurā

20.04.2007., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Gruzijā

 

Tiekoties ar Gruzijas ārlietu ministru

GRUZIJA.JPG (14321 bytes)
Šajā nedēļā Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks uzturas oficiālās vizītēs Dienvidkaukāza valstīs. 16. un 17.aprīlī viņš apmeklēja Azerbaidžānu, 18. un 19.aprīlī – Gruziju, bet šodien, 20.aprīlī, ministrs atrodas Armēnijā. Attēlā: Artis Pabriks un Gruzijas ārlietu ministrs Gela Bežuašvili
Foto: EPA/A.F.I.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks un Gruzijas ārlietu ministrs Gela Bežuašvili 18.aprīļa vakarā svinīgi atklāja Latvijas vēstniecību Tbilisi, novēlot, lai vēstniecība kalpotu par labu pamatu abu valstu sekmīgai sadarbībai. Artis Pabriks uzsvēra, ka Latvijas un Gruzijas starpā jau tagad valda sapratne un valstu uzskati sakrīt būtiskākajos starptautiska mēroga jautājumos, taču viņš pauda cerību, ka valstu attiecības kļūs vēl dinamiskākas un nākotnē attīstīsies daudz jaunu, kopīgu projektu. Gruzijas ārlietu ministrs norādīja, ka Latvijā jau ir sācis darbu pilnvarotais lietvedis un nākamgad tiks atvērta Gruzijas vēstniecība Latvijā, kas abu valstu sadarbību padarīs vēl pilnvērtīgāku un vienkāršāku. Latvijas vēstniecību Gruzijā, kas vīzu izsniegšanu sāka pagājušā gada jūnijā, vada pagaidu pilnvarotais lietvedis Egons Neimanis.

Pārrunājot divpusējās sadarbības jautājumus, ministri bija vienisprātis: lai gan abu valstu ekonomiskā sadarbība kopš 2003.gada ir palielinājusies trīs reizes, tā jāattīsta vēl vairāk, sniedzot uzņēmējiem nepieciešamo atbalstu kopīgu projektu īstenošanā. Gela Bežuašvili informēja, ka Gruzijas uzņēmēji pamazām pārorientējas uz Rietumu tirgu, kas viņiem liek kļūt uzņēmīgākiem un konkurētspējīgākiem. Artis Pabriks informēja, ka Latvija ir ieinteresēta palīdzēt Gruzijai attīstīt dzelzceļa sistēmu, piedāvājot dzelzceļa vagonus.

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvija ir gatava sniegt palīdzību Gruzijas reformu procesā gan NATO Individuālas partnerības rīcības plāna ieviešanā, gan Intensificētā dialoga izpildē.

Amatpersonas atzinīgi novērtēja paralēli notiekošo Latvijas un Gruzijas nevalstisko organizāciju forumu, kurā risinās diskusijas par jautājumiem, kas saistīti ar Gruzijas eiroatlantiskajiem centieniem un tiek nodibināti kontakti organizāciju pārstāvju starpā.

Artis Pabriks nodeva Ministru prezidenta Aigara Kalvīša ielūgumu Gruzijas premjerministram Zurabam Nogaideli ierasties oficiālā vizītē Latvijā, kā arī uzaicinājumu 23.novembrī Gruzijas ārlietu ministram piedalīties konferencē, kas būs veltīta Eiropas kaimiņu politikai.

Ārlietu ministri pārrunāja arī situāciju reģionā, Latvijas un Gruzijas attiecības ar Krieviju, enerģētikas jautājumus un citas aktualitātes.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!