• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Armēnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2007., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Miris bijušais Krievijas prezidents Boriss Jeļcins, Latvijas un pārējo Baltijas valstu neatkarības atzinējs

Vēl šajā numurā

24.04.2007., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Armēnijā

 

04.JPG (12978 bytes)
20.aprīlī Armēnijā: Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks, savu Dienvidkaukāza valstu vizīšu pēdējā dienā, un Armēnijas ārlietu ministrs Vardans Oskanjans – parakstot memorandu par sadarbību Eiropas Savienības jautājumos, kas paredz regulāras konsultācijas par Latvijas reformu pieredzi, mācības un citus sadarbības formātus
Foto: Ārlietu ministrijas preses dienests

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 20.aprīlī oficiālās vizītes ietvaros Armēnijā ar Armēnijas ārlietu ministru Vardanu Oskanjanu parakstīja memorandu par sadarbību Eiropas Savienības jautājumos, kas paredz regulāras konsultācijas par Latvijas reformu pieredzi, mācības un citas sadarbības formas. Armēnijas ārlietu ministrs augstu novērtēja Latvijas progresu un ekonomisko izaugsmi pēdējo 15 gadu laikā un apliecināja, ka Baltijas valstis kalpo kā labs paraugs reformu veikšanai valstī.

Tikšanās laikā ar Armēnijas ārlietu ministru Artis Pabriks lūdza izskatīt iespēju piešķirt bezvīzu režīmu Latvijas pilsoņu ieceļošanai Armēnijā, norādot, ka tas varētu kalpot par labu pamatu uzņēmēju sadarbībai, kā arī veicinātu tiešo avioreisu atklāšanu starp abu valstu galvaspilsētām.

Puses vienojās, ka ievērojams sadarbības potenciāls ir finanšu pakalpojumu, tūrisma, informācijas tehnoloģiju jomā. Artis Pabriks informēja, ka Latvijas vieglās rūpniecības uzņēmumi ir ieinteresēti izvietot savus uzņēmumus Armēnijā.

Artis Pabriks Armēnijas kolēģi ielūdza apmeklēt Ārlietu ministrijas un Baltijas asamblejas kopīgi rīkoto konferenci “Baltijas valstis un Eiropas kaimiņu politika”, kas notiks 23.novembrī Rīgā. Plānots, ka konferencē piedalīsies Baltijas valstu un Ziemeļvalstu ārlietu ministri, kā arī atsevišķu ES dalībvalstu un kaimiņu valstu ārlietu resoru vadītāji.

Armēnijas prezidents Roberts Kočarjans uzsvēra, ka, līdzīgi kā Latvijai, Armēnijai nav lielu dabas resursu, tādēļ valsts tālāko attīstību redz augsto tehnoloģiju jomā. Viņš norādīja, ka Armēnija jau seko Latvijas paraugam reformu veikšanā, taču vēl ir daudz jomu, kurās mācīties no mūsu valsts. Viņš informēja, ka pēdējos gados vērojams iekšzemes kopprodukta pieaugums par aptuveni 12%, kā arī būtiski palielinājusies iedzīvotāju pirktspēja un ārvalstu investīcijas, kas liecina par valsts attīstību.

Tikšanās laikā ar Armēnijas premjerministru Sergi Sargsjanu Artis Pabriks vienojās par nepieciešamību noslēgt ekonomiskās sadarbības līgumu, lai veicinātu abu valstu uzņēmēju sadarbību. Latvijas puse jau ir sagatavojusi līguma pusi un gaida atbildi no Armēnijas.

Puses pārrunāja migrācijas problemātiku, un premjerministrs pauda prieku, ka armēņu diaspora Latvijā jūtas ļoti droši un labi sadzīvo ar vietējo sabiedrību.

Tiekoties ar Armēnijas parlamenta priekšsēdētāju Tigranu Torosjanu, Artis Pabriks informēja, ka Latvija ir apstiprinājusi goda konsulu Armēnijā un gaida apstiprinājumu par šīs personas iecelšanu amatā. Amatpersonas vienojās, ka jāturpina abu valstu parlamentu sadarbība, pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Kalnu Karabahu, attiecībām ar Turciju, Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu.

Savu vizīti Denvidkaukāza valstīs Artis Pabriks noslēdza, tiekoties ar Viņa svētību Parenu bīskapu Avetikjanu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!