• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Filipīnu vēstnieces vizītēm, atvadoties no Latvijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2007., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Armēnijā

Vēl šajā numurā

24.04.2007., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Filipīnu vēstnieces vizītēm, atvadoties no Latvijas

 

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 23.aprīlī izteica pateicību par ieguldīto darbu sadarbības stiprināšanā ar Latviju Filipīnu vēstniecei Latvijā Viktorijai Bataklanai, kura bija ieradusies Rīgas pilī atvadu vizītē.

Sarunā prezidente un Filipīnu vēstniece apspriedās par tālāko divpusējo politisko dialogu, kā arī tā izvēršanu ES–ASEAN ietvaros. Tāpat vēstniece atzīmēja, ka Filipīnas ir ieinteresētas tālāku augstākās izglītības, ekonomisko, tūrisma un kultūras sakaru paplašināšanā ar Latviju. V.Vīķe-Freiberga un V.Bataklana atzinīgi novērtēja abu valstu savstarpējo atbalstu ANO ietvaros.

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja

23.aprīlī Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Filipīnu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Viktoriju Bataklanu, kas bija ieradusies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis pateicās Filipīnu vēstniecei par ieguldījumu abu valstu attiecību veicināšanā. Viņš atzina, ka Latvija ir atvērta daudzpusējai sadarbībai ar Āzijas reģiona valstīm, tostarp Filipīnām. Savukārt Filipīnu vēstniece V.Bataklana apliecināja savas valsts pieaugušo interesi stiprināt sadarbību ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, arī Latviju.

Puses bija vienisprātis, ka attiecības starp abām valstīm vērtējamas kā draudzīgas un labas, ar attīstības potenciālu nākotnē. Atzinīgi tika novērtēta arī abu valstu līdzšinējā sadarbība starptautiskajās organizācijās, kā piemēru minot 2005.gadā Manilā, Filipīnās, notikušo Starpparlamentu savienības (SPS) 112.asambleju un SPS Padomes 176.sesiju, kurā Latviju pārstāvēja Latvijas nacionālās grupas vadītāja, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un grupas loceklis Oļegs Deņisovs. Tikšanās laikā V.Bataklana arī informēja par pašreizējo iekšpolitisko un ekonomisko situāciju savā valstī, tostarp par maijā gaidāmajām vietējo pašvaldību un centrālās valdības vēlēšanām.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniecei par viņas darbu un pasniedza piemiņas medaļu.

 

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 23.aprīlī atvadu vizītē tikās ar Filipīnu Republikas vēstnieci Latvijā Viktoriju Bataklanu un pārrunāja darbu pie līgumprojekta par sadarbību kultūrā un izglītībā starp Latviju un Filipīnām. Ministrs pateicās vēstniecei par ieguldījumu Latvijas un Filipīnu divpusējo attiecību intensificēšanā, it īpaši par attiecību padziļināšanu kultūras jomā.

Artis Pabriks izteica vēlmi tikties ar Filipīnu ārlietu ministru kādā no starptautisko organizāciju pasākumiem, lai pārrunātu valstu divpusējās attiecības un situāciju Dienvidaustrumāzijā.

Valsts prezidenta preses dienests, Saeimas preses dienests, Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!