• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES valstu kopējo vīzu pieteikumu centra atklāšanu Kišiņevā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2007., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156429

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Ministru prezidenta tikšanos ar Ziemeļu Ministru padomes ģenerālsekretāru

Vēl šajā numurā

26.04.2007., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES valstu kopējo vīzu pieteikumu centra atklāšanu Kišiņevā

25.aprīlī Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis kopā ar Moldovas prezidentu Vladimiru Voroņinu, Eiropas Komisijas viceprezidentu Franko Fratini, Igaunijas spīkeri Eni Ergmu un citu Eiropas valstu amatpersonām Kišiņevā, Moldovā, atklāja vairāku Eiropas Savienības valstu kopējo vīzu pieteikumu centru. Šis ir pirmais tāda veida vīzu pieteikumu centrs Eiropas Savienības vēsturē. Latvija ir viena no centra dibinātājām, un Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis centra atklāšanā pauda prieku, ka arī pirmā centra izsniegtā vīza bija ceļošanai uz Latviju.

Vīzu pieteikumu centrs ir pilotprojekts, kurš tapis Eiropas Savienības ietvaros un kuru vada Ungārija. Šobrīd bez Latvijas kā partnervalstis piedalās Austrija, Dānija un Slovēnija. Paredzēts, ka pilotprojektam pievienosies arī Igaunija un Luksemburga.

Savā atklāšanas runā Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka Moldova ir Latvijas prioritāte Eiropas kaimiņu politikas un attīstības sadarbības ietvaros, kā rezultātā ievērojami ir pieaudzis Moldovas pārstāvju vizīšu skaits uz Latviju.

Vizītes ietvaros I.Emsis tikās arī ar Moldovas prezidentu V.Voroņinu, Moldovas parlamenta priekšsēdētāju Marianu Lupu un premjerministru Vasilu Tarlevu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!