• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības fondu finansējuma piešķīrumu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2007., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kohēzijas fonda projektu īstenošanu

Vēl šajā numurā

26.04.2007., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības fondu finansējuma piešķīrumu Latvijai

 

23.aprīlī Briselē īpašu uzdevumu ministrs Normunds Broks sarunās ar Eiropas Komisijas (EK) Nodarbinātības, sociālo lietu un līdztiesīgo iespēju komisāru Vladimiru Špidlu panāca vienošanos par Eiropas Sociālā fonda (ESF) īpatsvaru kopējā finansējuma piešķīrumā, kas līdz šim kavēja apstiprināt Latvijas iesniegtos ES fondu programmdokumentus 2007.–2013.gadam. Ministrs aizstāvēja Latvijas valdības pozīciju par ESF palielinājuma un izlietojuma jautājumiem, kā arī skaidroja Latvijas pieeju cilvēkkapitāla stiprināšanai no ES fondiem jaunajā programmēšanas periodā. Pretēji sākotnējai EK pozīcijai sarunu rezultātā tika panākta vienošanās par abām pusēm pieņemamu risinājumu.

Panāktā vienošanas paredz, ka aktivitāte no ERAF darbības programmas “Uzņēmējdarbība un inovācijas”, kas vērsta uz atbalstu augsti kvalificētu darbinieku piesaistei, tiek pārnesta uz ESF darbības programmu “Cilvēkresursi un nodarbinātība”. Nemainīgi tiek saglabāti gan aktivitātes mērķi, gan ieviešanas mehānisms, t.sk. aktivitātes administrēšanā iesaistītās valsts pārvaldes iestādes – Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Aktivitātes finansējuma apjoms ir septiņi miljoni eiro. 

“Latvijas puse var būt apmierināta par sasniegto rezultātu, un līdz ar to varam uzskatīt, ka politiskā līmeņa sarunas ar Eiropas Komisijas institūcijām ir sekmīgi pabeigtas,” uzsver N.Broks. Līdz ar panākto vienošanos pēdējā jaunās septiņgades ES fondu finansējuma strīdīgajā jautājumā pēc stratēģisko dokumentu noslēguma redakcijas apstiprināšanas valdībā EK varēs sākties starpdienestu konsultācijas par Latvijas iesniegtajiem ES fondu plānošanas dokumentiem, kas turpināsies aptuveni trīs mēnešus. Pēc tam gaidāms EK oficiālais lēmums. Paralēli norit ES fondu ieviešanas nosacījumu normatīvās bāzes izstrāde nacionālajā līmenī.

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās, koordinējot Finanšu ministrijas ES Fondu departamenta un Kohēzijas fonda departamenta darbu, kā arī pārējo ES fondu vadībā iesaistīto institūciju darbību struktūrfondu un Kohēzijas fonda administrēšanā, pārrauga ES fondu finansējuma apguvi Latvijā, nodrošina fondu izlietojuma uzraudzību, organizē un nodrošina ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda uzraudzības komiteju darbību, vienotas projektu informācijas sistēmas darbību, koordinē komunikāciju par ES fondiem un sadarbību ar Eiropas Komisiju.

No 2007. līdz 2013.gadam Latvijai pieejams ES fondu 4,53 miljardu eiro finansējums. ERAF ietvaros paredzēts apgūt 54% jeb 2,44 miljardus eiro, ESF aktivitātēs 12% jeb 550 miljonus eiro, savukārt vides un transporta sektoriem Kohēzijas fonda ietvaros novirzīt 1,54 miljardus eiro.

Finanšu ministrijas ES fondu departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!