• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ciešāku sadarbību ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2007., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Komisijas atzinību par Kohēzijas fonda apguvi

Vēl šajā numurā

27.04.2007., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ciešāku sadarbību ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi

26.aprīlī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš tikās ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) Latviju pārstāvošo tiesnesi Inetu Ziemeli un vienojās veidot ciešāku savstarpējo sadarbību.

ECT tiesnese norādīja, ka praksē efektivitāti pierādījusi Rietumeiropas valstu prakse uzturēt ciešu kontaktu starp valsti pārstāvošo ECT tiesnesi un valsts Augstākās tiesas vadītāju, Konstitucionālās tiesas vadītāju, Ģenerālprokuratūras vadītāju un tieslietu ministru. Efektīvi organizējot informācijas apmaiņu starp valsts pārstāvi starptautiskajā tiesā un šīm amatpersonām, iespējams laikus konstatēt un novērst dažādas nepilnības likumdošanā.

Gaidis Bērziņš atzina, ka šāda sadarbība var palīdzēt valstij izvairīties no apjomīgu kompensāciju maksāšanas un daudzām starptautiskajā tiesvedībā zaudētām lietām, ja problēma tiek laikus konstatēta un novērsta, tādēļ apliecināja savu gatavību un vēlmi veidot ciešu sadarbību.

Ministrs ar I.Ziemeli pārrunāja ECT tiesvedībā esošos aktuālos tiesas procesus pret Latvijas valsti, kā arī atsevišķus nepieciešamos tiesību aktu uzlabojumus un plānotās novitātes Latvijas likumdošanā.

Nākamā ministra un ECT tiesneses tikšanās, lai pārrunātu aktuālos jautājumus, tika ieplānota šā gada augustā.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!