• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministri Helsinkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.1999., Nr. 378/380 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministri Helsinkos (turpinājums)

Vēl šajā numurā

16.11.1999., Nr. 378/380

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministri Helsinkos

Arī Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš

11. un 12. novembrī Helsinkos notika ES "Ziemeļu dimensijas" iniciatīvas apspriešanai veltīta ārlietu ministru konference. Šajā konferencē piedalījās ES dalībvalstu, "Ziemeļu dimensijas" partnervalstu reģionā (Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Krievijas, Norvēģijas, Islandes), Eiropas Komisijas un citu reģionālo un starptautisko institūciju pārstāvji, kā arī novērotāji no citām valstīm.

Konferences laikā tika apspriesta "Ziemeļu dimensijas" turpmākā attīstība. Latvija, jau laikus izstrādājot savu pozīciju par "Ziemeļu dimensiju", ir devusi ieguldījumu "Ziemeļu dimensijas" iniciatīvas līdzšinējā attīstīšanā un ir gatava turpināt darbību tās praktiskā īstenošanā.

Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš ar savu runu ievadīja konferences daļu, kas bija veltīta stabilitātes un ekonomiskās attīstības veicināšanai reģionā.

I. Bērziņš uzsvēra, ka Latvija ir gatava sniegt savu ieguldījumu "Ziemeļu dimensijas" attīstībā konkrētu projektu un ideju veidā. "Mēs vēlamies būt iesaistīti tālākā "Ziemeļu dimensijas" īstenošanā un nākotnes attīstībā," teica ārlietu ministrs. Bez tam I. Bērziņš savā runā akcentēja Latvijas intereses Ziemeļu dimensijas un reģionālās sadarbības ietvaros, kā arī pievērsa uzmanību konkrētiem sadarbības projektiem, piemēram, vienota elektrības tīkla izveide Baltijas jūras reģionā (Baltijas loks), vienota gāzes tīkla izveide (Ziemeļu gāzes tīkls), jauna naftas cauruļvada būvniecība no Krievijas uz Ventspils ostu (Rietumu cauruļvadu sistēma), transporta infrastruktūras attīstīšana un tās integrēšana vienotajā Viseiropas multimodālajā transporta sistēmā, telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju attīstīšana.

Konferencē pārrunātas pašreizējās Eiropas Savienības un "Ziemeļu dimensijas" partnervalstu aktivitātes reģionā.

Jau ir iezīmējušās kopīgās reģionālās un ekonomiskās intereses konkrētu nozaru ietvaros. Viens no spilgtākajiem piemēriem ir enerģētikas nozare un reģionālo enerģētikas un dabasgāzes tīklu integrācija.

Turpinājums — 10.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!