• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministri Bratislavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.1999., Nr. 378/380 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15661

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministri Bratislavā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

16.11.1999., Nr. 378/380

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministri Bratislavā

Arī Latvijas zemkopības ministrs Aigars Kalvītis

Piektdien, 12. novembrī, Bratislavā notika konference ar Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības komisāra Franca Fišlera un Eiropas Savienības kandidātvalstu lauksaimniecības ministru piedalīšanos. Latviju šajā pasākumā pārstāvēja zemkopības ministrs Aigars Kalvītis un Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Marģers Krams. ES augsto amatpersonu un ES lauksaimniecības ministru tikšanās laikā tika saskaņoti kandidātvalstu un ES viedokļi par vienotu pozīciju sarunām ar Pasaules tirdzniecības organizāciju 29. novembrī Sietlā.

Konferencē ES kandidātvalstu lauksaimniecības vadītājiem bija iespēja iepazīstināt ES pārstāvjus ar savas valsts nostāju un attieksmi pret ES piedāvāto lauksaimniecības politikas modeli. Referāti bijuši dažādi — vairākas valstis aprobežojušās tikai ar statistikas informāciju, bet citas savukārt paudušas aktīvas politiskas nostādnes. Latvijas teiktajā izskanēja atbalsts ES lauksaimniecības politikai, taču tika izteikta kritika par ES attieksmi pret eksporta subsīdijām, kā tās ietekmē tirgu. Uzmanība pievērsta arī tam, ka vairākas Austrumeiropas valstis, tajā skaitā arī Latvija, nav bijušas PTO locekles kopš tās dibināšanas. Nosacījumi, ar kādiem, piemēram, Latvija iestājusies PTO, nav tik labvēlīgi kā valstīm, kas PTO sastāvā ir kopš tās pirmsākumiem. Latvijas zemkopības ministra viedokli atbalstījuši arī pārējie ministri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!