• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministri Bratislavā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.1999., Nr. 378/380 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15662

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes Ūdens un kanalizācijas pakalpojumu regulēšanas vienības informācija Nr.1

Par ūdens un kanalizācijas pakalpojumu tarifiem 2000.gadam

Vēl šajā numurā

16.11.1999., Nr. 378/380

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministri Bratislavā

Arī Latvijas zemkopības ministrs Aigars Kalvītis

Turpinājums no 1.lpp.

Konferences noslēgumā ES kandidātvalstu lauksaimniecības ministri un ES lauksaimniecības komisārs F.Fišlers parakstīja kopīgu memorandu. Tajā paredzēts, ka ES un tās kandidātvalstis 29. novembra sarunās ar PTO uzstāsies ar vienotu pozīciju, regulāri saskaņos savus viedokļus. Panākta vienošanās, ka tiks atbalstīta multifunkcionāla lauksaimniecība Eiropā, jo acīmredzot nevar atļaut vienīgi tirgus spēkam noteikt lauksaimniecības politiku šajā reģionā. Eiropa ir sens kontinents ar gadsimtos izkoptām tradīcijām, ar tādiem lauksaimniecības ražošanas principiem, kur bez komerciāliem apsvērumiem pastāv arī sakopta, ekoloģiski tīra vide, saglabāta lauku ainava. Tas nozīmē, ka arī Latvijai būs jāmaina sava attieksme pret lauksaimniecību kopumā, sacīja A.Kalvītis. Pašlaik Lauksaimniecības likums nosaka, ka lauksaimniecība ir tikai ražojoša nozare. Turpmāk jēdziens "lauksaimniecība" būs jāpaplašina kopā ar lauku attīstību. Cilvēki vēlas redzēt sakoptus laukus un ainavu. Par šādu iespēju Eiropas sabiedrība maksā, bet pie mums iedzīvotāji tam vēl nav gatavi, uzsvēra zemkopības ministrs. Tuvākajā laikā, iespējams, tiks izdarīti grozījumi Lauksaimniecības likumā.

A.Kalvītis atzīmēja, ka sarunas Bratislavā noritējušas veiksmīgi, to laikā bijusi iespēja tikties un iepazīties ar daudzu valstu lauksaimniecības ministriem un pārrunāt pastāvošās problēmas. Konstruktīva saruna A.Kalvītim izveidojusies ar Igaunijas lauksaimniecības ministru, kurš izteicis vēlmi visdrīzākajā laikā apmeklēt Latviju. Norunāts, ka 10. decembrī tiksies Baltijas valstu lauksaimniecības ministri.

Dagnija Muceniece — "Latvijas Vēstnesim"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!