• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2007., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs 1.-6.maijā

Vēl šajā numurā

03.05.2007., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzību

 

30.aprīlī ASV Tirdzniecības pārstāvja birojs nāca klajā ar savu kārtējo pārskatu (Special 301 Report) par intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzību pasaulē, kurā Latvija vairs nav “uzraugāmo valstu” sarakstā intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības jomā. Latvija tika uzskatīta par “uzraugāmo valsti” ar problēmām intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzībā kopš 2001.gada.

Latvijas izslēgšana no “uzraugāmo valstu” saraksta vērtējama kā būtiska atzinība Latvijas valdībai tās centienos.

Mūsu valsts institūcijas pēdējo gadu laikā ir ieguldījušas ievērojamu darbu, lai apzinātu partneru bažas intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības jomā un nodrošinātu to novēršanu, ja tās ir pamatotas. Esam gandarīti, ka ASV institūcijas un to konsultētās nevalstiskās organizācijas ir novērtējušas Latvijas valdības ieguldījumu, sakārtojot intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības jomu. Vienlaikus ir jāturpina darbs Intelektuālā īpašuma padomē un ekspertu grupā, lai virzītu apstiprināšanai Intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības pamatnostādnes, kas iezīmēs tālāko valdības darbību līdz 2012.gadam. Neraugoties uz novērtēto progresu intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības jomā, ekspertiem vēl ir darbs gan normatīvo aktu pilnveidošanā, policijas kapacitātes stiprināšanā un sabiedrības izpratnes veicināšanā.

Jāuzsver, ka pārskats ir nozīmīgs informācijas avots investoriem, lai izdarītu secinājumus par investīciju drošību noteiktā valstī vai reģionā, it īpaši attiecībā uz jauniem un inovatīviem produktiem, kuru vērtībā ievērojamu daļu veido intelektuālais īpašums.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!