• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas un Krievijas saspringtajām attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2007., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienkāršākiem bezskaidras naudas maksājumiem Eiropā

Vēl šajā numurā

03.05.2007., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas un Krievijas saspringtajām attiecībām

 

Latvijas Valsts prezidente — Igaunijas prezidents:

Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai vakar, 2.maijā, no ASV vizītes vietas, bija tālsaruna ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, pārrunājot aktuālo situāciju Igaunijā un tās pārstāvniecībās ārvalstīs. Sarunā prezidente uzsvēra, ka Latvijai kā Igaunijas kaimiņvalstij un ES dalībvalstij nav pieņemami uzbrukumi Igaunijas vēstniecībai Maskavā un tās darbiniekiem, kas pārkāpj Vīnes konvencijā noteiktos diplomāta aizsardzības principus. Tāpat V.Vīķe-Freiberga izteica pārliecību, ka ES kopumā ir stingri jāreaģē uz šādu principu pārkāpumiem.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Eiropas Parlamenta Latvijas deputāti:

Šajās dienās Igaunijas valsts un sabiedrība piedzīvo padomju okupācijas slavinātāju un Krievijas revanšistisko aprindu uzbrukumu, kas ievērojami apgrūtina mūsu kaimiņvalsts dzīvi un tās stabilitāti. Vandaļu bari klīst pa Tallinas un citu Igaunijas pilsētu ielām, demolējot un skandējot Krievijas vārdu. Tiek bloķēta Igaunijas vēstniecība Maskavā, apdraudēti vēstniecības darbinieki. Ir aizmirstas runas par Eiropas Savienības “kopējām vērtībām”, par kuru pārstāvi sevi liekulīgi pieteicis Krievijas prezidents Putins. Arvien skaidrāk iezīmējas Krievijas vēlēšanās uzspiest Eiropas demokrātiskajām nācijām padomju vēstures interpretācijas, slēpt totalitārā režīma noziegumus Baltijas valstīs un Austrumeiropas okupētajās teritorijās. Krievijas Valsts domes delegācijas vizīte Igaunijā, pieprasot atkāpties Igaunijas valdībai, atgādina PSRS agresīvās darbības Baltijas valstīs 1940.gadā. Neaizmirsīsim, ka līdzīgu Krievijas spiedienu kā Igaunija šodien, Latvija piedzīvoja 1998.gadā, kad starptautiskais atbalsts Latvijai bija nozīmīgs attiecību normalizēšanā ar kaimiņvalsti.

Mēs, Eiropas Parlamenta deputāti,

aicinām:

• Latvijas Valsts prezidenti, Ministru kabinetu un Saeimu solidarizēties ar Igauniju, sniedzot tās valstij un sabiedrībai visu iespējamo politisko un morālo atbalstu, aktīvi aizstāvot kaimiņvalsts intereses Eiropas Savienībā un citos starptautiskos forumos, tai skaitā pieprasot Vīnes konvencijas par diplomātiskajām attiecībām ievērošanu,

• Saeimas deputātus atlikt Krievijas un Latvijas robežlīguma ratifikāciju līdz Igaunijas un Krievijas attiecību normalizācijai.

Guntars Krasts, Ģirts Valdis Kristovskis, Inese Vaidere

Briselē 2007.gada 2.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!