• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 17.gadadienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2007., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156724

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 17.gadadienā - ar prieku, domām, apņēmību

Vēl šajā numurā

05.05.2007., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 17.gadadienā

 

Valsts prezidentes apsveikums Latvijas tautai:

Mīļā Latvijas tauta!

Sveicu jūs Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā! 4.maijs vienmēr atgādinās par dienu, kad tika pieņemts drosmīgs lēmums, kas ļāva pārcirst vardarbīgi uzspiesto saiti ar totalitāru režīmu. Šī izšķiršanās bija jāizdara vispirms katram Latvijas cilvēkam savā sirds balsojumā, un katram Augstākās padomes deputātam tā bija politiski jāapliecina ar savu “jā” vai “nē”, pieņemot Deklarāciju par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanu.

Lēmums nebūt nebija vienbalsīgs, un tieši tāpēc ir tik svarīgi uzturēt liecības par šo dienu dzīvā piemiņā, no paaudzes paaudzē nododot tālāk atmiņas un izpratni par 4.maiju, cilvēkiem, kuri ticēja neatkarības atjaunošanai, un apstākļiem, kādos Latvija atguva savu neatkarību. Šīs liecības jārāda skolās, lai atgādinātu – dzīve var būt sarežģīta, bet valstiskuma un brīvības vērtības nekad nedrīkst aizmirst. Brīvības dziļajai vērtībai ir jāuzticas ar visu spēku un nodošanos, lai cik ilgu laiku kādreiz prasītu tās īstenošana, un savstarpējā pleca un atbalsta sajūta tautā ir ceļš, kas padara tuvāku kopēja mērķa sasniegšanu.

Gādāsim arī turpmāk par to, lai brīvības un solidaritātes gars stāvētu pāri mūsu ikdienas rūpēm un darbiem, vadot mūs vienmēr pa Latvijas valsts nostiprināšanas un tautas labklājības ceļu! Latvija sākas mūsu sirdīs. Sargāsim to vienmēr kā lielāko dārgumu!

Vaira Vīķe-Freiberga, Valsts prezidente

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!