• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs 1.-6.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2007., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156816

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.05.2007., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs 1.–6.maijā

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 4. un 5.maijā Kentuki štatā ASV tikās ar štata valdības pārstāvjiem, vairāku pilsētu vadītājiem, uzņēmējiem un sabiedrības cilvēkiem, lai veicinātu divpusējo sadarbību starp Latviju un Kentuki štatu ASV.

4.maijā Valsts prezidente ar Kentuki štata gubernatoru Ernī Flečeru, štata ministriem un uzņēmējiem apspriedās par divpusējās sadarbības paplašināšanu, īpaši ekonomiskajā jomā. Prezidente uzsvēra, ka ASV uzņēmēji, kas jau ir ieguldījuši Latvijā, atzinīgi vērtē sadarbību ar Latviju. V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka Kentuki štats ir pasaulē plaši pazīstams ar zirgkopības tradīcijām un tā varētu būt viena no perspektīvām sadarbības jomām ar Latviju, ņemot vērā mūsu zemes senās tradīcijas šajā nozarē. ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija, uzrunājot uzņēmējus, aicināja ikvienu apmeklēt Latviju un pašiem pārliecināties par Latvijas straujo izaugsmi un kontaktu iespējām uzņēmējdarbībā dažādās sfērās, tajā skaita enerģētikas jomā. K.T.Beilija augstu novērtēja prezidentes ieguldījumu sadarbības paplašināšanā starp Latviju un ASV, ko apliecina arī ASV prezidentu divkārtēja ierašanās vizītē Latvijā 18 mēnešu laikā.

Kentuki štata apmeklējuma laikā prezidentei tika piešķirts Luisvilas pilsētas Goda pilsoņa statuss, novērtējot viņas ieguldījumu centienos aktivizēt divpusējos sakarus ar Latviju un prezidentes sasniegumus starptautiskajā arēnā. Kentuki štata Lietišķās mākslas muzejā, kur 4.maijā tika atklāta tekstilmākslinieces Laimas Kaugures darbu izstāde, prezidente tikās ar muzeja vadības pārstāvjiem un apspriedās par savstarpējo kultūras projektu apmaiņu. Nesen Lietišķās mākslas muzejā Latvijā tika atklāta plaša Kentuki štata lietišķās mākslas darbu izstāde. Kentuki Lietišķās mākslas muzeja apmeklējuma laikā V.Vīķei-Freibergai tika dāvināta arī štata tradīcijās austa sega.

5.maijā notika ASV slavenākās un pasaulē plaši pazīstamās Kentuki zirgu skriešanās sacīkstes, un to goda viesi šogad bija Lielbritānijas karaliene Elizabete II un princis Filips, kā arī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Prezidente pasniedza balvu sacīkšu 3.skrējiena uzvarētājam. Sacīkstes apmeklē katru gadu ap 200 000 cilvēku, tās ir ASV un citu valstu mediju ziņu fokusā. Sacīkšu laikā prezidente sniedza vairākas intervijas ASV plašsaziņas līdzekļiem. ASV vēstniece Latvijā, pēc kuras ielūguma prezidente ieradās Kentuki štatā, rīkoja tikšanos ar sacīkšu apmeklētājiem – dažādu jomu ASV ietekmīgiem politiskās un uzņēmējdarbības jomas pārstāvjiem. Tajā skaitā prezidente tikās ar ASV Darba sekretāri Elenu Čao un senatoru Miču Makkonelu.

Pirms došanās uz Latviju prezidente 6.maijā tikās ar vairāk nekā 100 apkārtnes latviešu kopienas pārstāvjiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!