• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar darbu Satversmes garā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.1999., Nr. 381/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15683

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar darbu Satversmes garā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

17.11.1999., Nr. 381/383

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar darbu Satversmes garā

Rita Aksenoka, Valsts prezidenta Kancelejas Apžēlošanas dienesta vadītāja, — "Latvijas Vēstnesim"

Iepriekšējo reizi mēs ar jums tikāmies maija pēdējās dienās, kad līdz Valsts prezidenta vēlēšanām bija atlikušas pāris nedēļas. Toreiz saruna galvenokārt risinājās par Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 6.protokolu, ko šopavasar ratificēja Saeima, un ar šiem jautājumiem saistīto apžēlošanas kārtību nebrīvē esošajiem. Šoreiz gribētu uzzināt par Valsts prezidentes Kancelejas lietvedībā iesūtīto vēstuļu saturu, to rūpi vai sāpi, ko cilvēki uztic jaunievēlētajai Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai.

— Līdzīgi kā bija iepriekš, arī pašlaik Valsts prezidenta Kancelejā nav speciāla dienesta, kas nodarbotos tikai ar iesniegumu un sūdzību izskatīšanu. Tāpēc iesūtītās vēstules, ņemot vērā saturu, lietvedība nodod attiecīgajiem padomniekiem, bet Apžēlošanas dienests bez visiem apžēlošanas lūgumiem saņem arī tādus iesniegumus, kas skar tiesu, prokuratūru, policiju, arī likumu piemērošanu. Mūsu dienestam darbu atvieglo tas, ka pieņemta prezidentes padomniece juridiskajos jautājumos Sandra Kukule. Viņa izskata vēstules par pensijām, pabalstiem, citiem sociālajiem jautājumiem, par kuriem pēdējos mēnešos raksta ļoti daudzi, līdz šim tās nācās izskatīt Apžēlošanas dienesta darbiniekiem.

Kas attiecas uz izglītības darbinieku, skolotāju algām un citām problēmām — tās vēstules ir Valsts prezidentes padomnieka tautību jautājumos Oļģerta Tipāna pārziņā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!