• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējas Ungārijas, Indonēzijas un Malaizijas vēstnieki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.1999., Nr. 381/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15689

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējas Ungārijas, Indonēzijas un Malaizijas vēstnieki (turpinājums)

Vēl šajā numurā

17.11.1999., Nr. 381/383

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējas Ungārijas, Indonēzijas un Malaizijas vēstnieki

Vakar, 16. novembrī, akreditācijas vēstuli Valsts prezidentei Vairai Vīķai–Freibergai iesniedza Ungārijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Bela Javorskis ( Bela Javorszky )

U1.JPG (15750 BYTES) Uzrunājot Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, Ungārijas Republikas Bela Javorskis ( Bela Javorszky ) teica:

— Jūsu ekselence! Man ir liels gods iesniegt jūsu ekselencei akreditācijas vēstuli un nodot Ungārijas Republikas prezidenta Ārpāda Genca sirsnīgus sveicienus un vislabākos novēlējumus. Ungārijas Republikas prezidents, parlaments un valdība no paša sākuma ar izpratni vēroja jūsu zemi un atbilstoši savām iespējām arī palīdzēja neatkarību atguvušajai Latvijai tās ārpolitisko mērķu sasniegšanā. Tas ir apliecinājums tam, jūsu ekselence, ka mana tēvzeme, kas arī liktenīgo vēsturisko notikumu gaitā atguva suverenitāti un demokrātisku valstisko pārveidojumu rezultātā kļuva par pilntiesīgu NATO dalībvalsti, izprot Latvijas Republikas centienus. Mūsu kopīgais mērķis un interese ir pēc iespējas ātrāk nedalītas drošības principa zīmē kopīgi stiprināt Eiropas lielākās integrācijas organizāciju. Latviešu un ungāru tautu likteņi, gan atšķirīgu vēsturisku apstākļu ietekmēti, tomēr vairākos apstākļos ir savstarpēji saistīti. Šeit es domāju ne tikai nepārtrauktu atbrīvošanās cīņu pret Rietumu un Austrumu iekarotājiem. Ne tikai eiropeisko kristīgo vērtību zaudēšanu un atkalatgūšanu, bet arī mūsdienu latviešu nācijas vēsturisko sastāvdaļu — lībiešus, ar kuriem mums ir radniecīgas valodas. Viņu valodas un kultūras saglabāšana ir abu mūsu tautu interesēs.

Pārstāvot Ungārijas Republiku, es par savu svarīgāko uzdevumu uzskatu, balstoties uz labajām tradīcijām, dot savu ieguldījumu politisko, kultūras un ekonomisko attiecību attīstībai. Mūsu valdība man apliecināja, ka savā ārpolitikā īpašu uzmanību tā veltīs Baltijas valstīm. Iesniedzot jums šodien savu akreditācijas vēstuli, es arī vēlos apliecināt, jūsu ekselence, ka vēstniecība manā vadībā darīs visu iespējamo šo mērķu īstenošanai.

Vakar, 16. novembrī, akreditācijas vēstuli Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai iesniedza Indonēzijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Tjahjono

J1.JPG (14944 BYTES) Uzrunājot Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, Indonēzijas Republikas Tjahjono ( Tjahyono ) teica:

— Jūsu ekselence, man ir liels gods iesniegt jums savu akreditācijas vēstuli līdz ar mana priekšgājēja atsaukšanas vēstuli. Atļaujiet jums arī nodot vissirsnīgākos sveicienus un laba vēlējumus no prezidenta Abdurahmana Vahida, novēlot jums ilgstošu labu veselību, kā arī progresu un uzplaukumu Latvijas tautai un valdībai.

Neraugoties uz lielo ģeogrāfisko attālumu un dziļo kultūru atšķirību, abas mūsu valstis ir ieinteresētas sadarboties un var veidot bāzi auglīgai, abas puses interesējošai sadarbībai. Līdz ar to es uzskatu par lielu godu pildīt Indonēzijas vēstnieka pienākumus Latvijā.

Jūsu ekselence, Indonēzijas aktīvā neatkarīgā ārpolitika ir veltīta patiesas neatkarības, ilgstoša miera un sociāla taisnīguma iedibināšanai pasaulē. Indonēzija vēlas sekmēt šos mērķus, vienlaikus nostiprinot drošību pasaulē, sekmējot miera un stabilitātes klimatu, veidojot labas gribas un sadarbības laikmetu globālā, reģionālā un subreģionālā līmenī.

Indonēzija uzmanīgi seko Latvijas valdības centieniem, jums īstenojot politiskas un ekonomiskas reformas un pārveidojot savu nacionālo ekonomiku, sekmējot sociālo labklājību un uzplaukumu Latvijas tautai. Mēs ticam, ka jūsu vadībā Latvija gūs panākumus.

Jūsu ekselence, es esmu pārliecināts, ka pastāvošā draudzība starp abām mūsu valstīm turpināsies, intensificējot un paplašinot mūsu sadarbību vēl konkrētākās formās ekonomikā, tirdzniecībā, investīciju un tehnoloģiju jomā.

Es esmu apņēmies darīt visu labāko, lai sekmētu sadarbības attiecības starp Indonēziju un Latviju visās iespējamajās jomās un padziļinātu savstarpējo sapratni starp mūsu valstīm un tautām. Tādēļ es arī ceru saņemt jūsu ekselences un Latvijas valdības pilnu atbalstu, man pildot savus pienākumus.

Vakar, 16. novembrī, akreditācijas vēstuli Valsts prezidentei Vairai Vīķai–Freibergai iesniedza Malaizijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Dato Sieds Sultans bin Seni Pakirs

M1.JPG (17643 BYTES) Uzrunājot Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, Malaizijas vēstnieks Dato Sieds Sultans bin Seni Pakirs ( Dato‘ Syeed Sultan bin Seni Pakir ) teica:

— Jūsu ekselence, vispirms, lūdzu, atļaujiet jums pateikties par šo iespēju pasniegt jums manu akreditācijas vēstuli. Pirms runāt tālāk, es gribu nodot jūsu ekselencei mana karaļa, Viņa majestātes Sultana Salahudina sirsnīgus sveicienus un vislabākos novēlējumus. Malaizijai un Latvijai vienmēr bijušas draudzīgas attiecības. Ciešas divpusējās attiecības starp mūsu valstīm turpinājušas attīstīties, sadarbojoties arī starptautiskajā jomā, galvenokārt ANO.

Jūsu ekselence, Malaizija ar lielu interesi ir sekojusi Latvijas straujajai augšupejai no dziļas traģēdijas līdz panākumu augstumiem. Mēs ar apbrīnu esam bijuši liecinieki tam, kā īsā laikā Latvija ir izaugusi par politiski stabilu valsti ar stingrām demokrātijas institūcijām un atjaunotu tirgus ekonomiku. Kā valstīm, kas strauji attīstās, mums ir līdzīgi mērķi un centieni attīstīt ekonomiku un nodrošināt mūsu tautām aizvien augstāku dzīves standartu. Drīz mēs ieiesim jaunajā gadu tūkstotī, tādēļ viens no mūsu vissvarīgākajiem uzdevumiem ir parādīt spēju sadarboties. Malaizija vienmēr ir bijusi pārliecināta, ka labākais sadarbības priekšnoteikums attīstības ceļu ejošām valstīm ir iespējami labāk vienai otru iepazīt.

Jūsu ekselence, mēs esam pārliecināti, ka mūsu divpusējās attiecības turpinās plaukt, vedot pie aizvien ciešākas sadarbības. Pastāv patiesi plašs iespēju spektrs abpusēji izdevīgai sadarbībai. Šajā ziņā ļoti svarīgas būtu biežākas abu valstu politiķu, kā arī sabiedriskā un privātā sektora pārstāvju vizītes, lai sekmētu vēl labāku sapratni un pieredzes apmaiņu.

Atļaujiet man iesniegt jums, jūsu ekselence, Malaizijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā akreditācijas vēstuli.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!