• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tautas nobalsošanu 7.jūlijā - par apturēto drošības likumu atcelšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2007., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Grieķijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

09.05.2007., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tautas nobalsošanu 7.jūlijā — par apturēto drošības likumu atcelšanu

 

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 8.maijā izsludināja tautas nobalsošanu par Valsts prezidentes apturēto likumu “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” un “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā” atcelšanu.

Tautas nobalsošana notiks šā gada 7.jūlijā, sestdienā. Tautas nobalsošanas dienā vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no pulksten 7 rītā līdz 10 vakarā un balsot varēs jebkurā vēlēšanu iecirknī gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Tautas nobalsošanā būs divas balsošanas zīmes – katram no apturētajiem likumiem, un saskaņā ar Satversmi vēlētājiem būs jālemj par vai pret apturēto likumu atcelšanu. Tautas nobalsošanas jautājumi būs:  

1. Vai Jūs esat par 2007.gada 1.marta likuma “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” atcelšanu?

2. Vai Jūs esat par 2007.gada 1.marta likuma “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā” atcelšanu?

Tautas nobalsošana būs notikusi, ja tajā piedalīsies vismaz puse no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita jeb 453 730 vēlētāji. Likumi būs atcelti tautas nobalsošanā, ja vairāk nekā puse no balsotājiem atbalstīs likumu atcelšanu.

Centrālā vēlēšanu komisija 8.maijā konstatēja galīgo parakstu vākšanas rezultātu. Saskaņā ar Centrālā vēlēšanu komisijas apkopotajām un pārbaudītajām ziņām, no šā gada 3.aprīļa līdz 2.maijam parakstu vākšanā tautas nobalsošanas ierosināšanai par likumu “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” saņemti 214 966 derīgi paraksti, bet par likumu “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā” – 214 906 derīgi paraksti.

Tādējādi tautas nobalsošanas ierosināšanu ir atbalstījuši 14 procenti jeb vairāk nekā 1/10 daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita, kas bija nepieciešams, lai tautas nobalsošanu izsludinātu.

Parakstu pārbaude atklāja, ka 25 personas bija parakstījušās divas reizes, 17 parakstītājiem nebija Latvijas pilsonības, 22 personām saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra datiem bija atņemta rīcībspēja, 4 personas bija mirušas, bet 61 persona nebija identificējama kā Latvijas pilsoņi. Līdz ar to šīs personas no parakstītāju skaita ir izslēgtas.

Vienlaikus 131 vēlētājs bija izvēlējies parakstīties tikai par likumu “Grozījumi Nacionālās drošības likumā”, bet 71 vēlētājs bija parakstījies tikai par likumu “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!