• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 15. novembra protokola izraksts Nr. 61 "Latvijas mazo un vidējo uzņēmēju attīstības kreditēšanas projekta koncepcija 8.§ Par iespējamo izlīgumu starp valdību un Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību sakarā ar pieteikto streiku 13.§". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.1999., Nr. 381/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 16. novembra sēdē

Vēl šajā numurā

17.11.1999., Nr. 381/383

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 61

Pieņemts: 15.11.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdes protokola Nr.61 izraksts

Rīgā 1999.gada 15.novembrī

8.§

Latvijas mazo un vidējo uzņēmēju attīstības kreditēšanas projekta koncepcija

Apspriešanā piedalījās: V.Makarovs, A.Gorbunovs, I.Feiferis, V.Balodis, E.Krastiņš, R.Zīle, A.Kveska, V.Zeile, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pamatā akceptēt Latvijas mazo un vidējo uzņēmēju attīstības kreditēšanas projekta koncepciju.

2. Akceptēt priekšlikumu likumprojekta "Par Valsts budžetu 2000.gadam" otrajam lasījumam, paredzot likumprojekta 6.pantā noteikt maksimālo valsts parādu gada beigās 608900000 latu apmērā un paredzot tajā aizņēmumam ārvalstīs mazo un vidējo uzņēmēju attīstības kreditēšanas projekta realizācijai valsts galvojumu 2000.–2002.gadam 10 milj. latu apmērā, t.sk. 2000.gadā —3,2 milj. latu Latvijas Hipotēku un zemes bankai. Finansu ministrijai sagatavot attiecīgu Ministru kabineta alternatīvu priekšlikumu.

3. Jautājumu par Latvijas Hipotēku un zemes bankas turpmāko attīstību izskatīt Ministru kabineta sēdē 2000.gada februārī.

13.§

Par iespējamo izlīgumu starp valdību un Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību sakarā ar pieteikto streiku

Apspriešanā piedalījās: S.Golde, K.Pētersone, R.Zīle, E.Krastiņš, V.Makarovs, A.Gorbunovs, J.Bunkšs, I.Bērziņš, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai sniegto informāciju.

2. Saskaņā ar Izglītības likuma pārejas noteikumu 4.punktu Izglītības un zinātnes ministrijai izstrādāt un līdz 2000.gada 1.februārim iesniegt Ministru kabinetā izglītības sistēmas reformas pasākumu plānu un pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku.

3. Ministru kabineta š.g. 16.novembra sēdē, izskatot priekšlikumus likumprojekta "Par valsts budžetu 2000.gadam" otrajam lasījumam, kā Ministru kabineta priekšlikumu paredzēt šādu normu:

"Noteikt, ka 2000.gada valsts budžetā nodokļu ieņēmumu prognozes pārpildes gadījumā papildus līdzekļi budžetā tiek novirzīti izglītībai saskaņā ar Ministru kabineta akceptēto izglītības sistēmas reformas pasākumu plānu un pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku."

4. Noteikt, ka pie labvēlīgas valsts ekonomiskās attīstības, kā arī uzlabojoties valsts ekonomiskajiem rādītājiem, valdība apņemas izskatīt jautājumu par mērķdotāciju nodrošināšanu no valsts budžeta pirmsskolas pedagogu darba samaksai, kā arī par 5 un 6 gadus vecu bērnu obligāto sagatavošanu skolai, atjaunojot attiecīgās normas Vispārējās izglītības likumā un Izglītības likumā.

5. Izstrādājot valsts budžeta projektu 2001.gadam, kā prioritāras nozares saglabāt valsts aizsardzību un izglītību.  

Ministru prezidents A.Šķēle  

Valsts kancelejas direktors A.Vītols

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!