• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2007. gada 10. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 76 "Grozījumi Rīgas domes 24.02.1998. saistošajos noteikumos Nr.10 "Rīgas sabiedriskā transporta (tramvajs, trolejbuss un autobuss) lietošanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2007., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157039

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Moldovas premjerministra vizīte Latvijā

Vēl šajā numurā

11.05.2007., Nr. 76

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 76

Pieņemts: 10.04.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.76

Rīgā 2007.gada 10.aprīlī (prot. Nr.68, 5.§)

Grozījumi Rīgas domes 24.02.1998. saistošajos noteikumos Nr.10 “Rīgas sabiedriskā transporta (tramvajs, trolejbuss un autobuss) lietošanas noteikumi”

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 21.panta pirmās daļas 16.punktu un 43.panta pirmās daļas 8.punktu

 

Izdarīt Rīgas domes 24.02.1998. saistošajos noteikumos Nr.10 “Rīgas sabiedriskā transporta (tramvajs, trolejbuss un autobuss) lietošanas noteikumi” šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu šādā redakcijā:

“Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 21.panta pirmās daļas 16.punktu un 43.panta pirmās daļas 8.punktu”.

2. Izteikt 2.2.punktu šādā redakcijā:

“2.2. Pasažiera braukšanas tiesības apliecina derīga vienreizēja braukšanas biļete, braukšanas karte vai cits braukšanas tiesības apliecinošs dokuments normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

Pasažiera pienākums ir izmantot pārvadātāja (sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēja) noteikta parauga vienreizēju braukšanas biļeti vai braukšanas karti.

Pasažiera pienākums ir nekavējoties pēc iekāpšanas transportlīdzeklī iegādāties pie konduktora vai vadītāja – konduktora vienreizēju braukšanas biļeti par braukšanu, divas vienreizējas braukšanas biļetes par vienas bagāžas vienības pārvadāšanu vai bez uzaicinājuma uzrādīt braukšanas karti vai citu braukšanas tiesības apliecinošu dokumentu.

Braukšanas karte ir derīga tajā norādītajā transporta līdzeklī, maršrutā, mēnesī un tajā norādītajās dienās. Atļauts ar viena maršruta braukšanas karti braukt pa citu maršrutu tā paša veida transporta līdzeklī maršrutu sakritības robežās.

Transporta līdzekļos, kuros uzstādīti biļešu kompostrētāji, pasažiera pienākums ir nekavējoties pēc iekāpšanas transportlīdzeklī kompostrēt vienreizēju braukšanas biļeti, ja pasažierim nav braukšanas kartes vai cita braukšanas tiesības apliecinoša dokumenta, un kompostrēt divas vienreizējas braukšanas biļetes par vienas bagāžas vienības pārvadāšanu.

Vienreizēja braukšanas biļete ir derīga braukšanai vienā virzienā līdz maršruta galapunktam (galapieturai) tikai tajā trans­porta līdzeklī, kurā tā nopirkta pie konduktora vai vadītāja – konduktora, ja transporta līdzeklī nav uzstādīts biļešu kompostrētājs, vai kurā tā kompostrēta, izņemot 2.4.punktā minētos gadījumus.”

3. Papildināt 2.6.punkta pirmo rindkopu pēc vārda “biļetes” ar tekstu “vai jākompostrē divas vienreizējas braukšanas biļetes”.

4. Papildināt 2.6.punkta pēdējās rindkopas pirmo teikumu pēc vārda “biļetes” ar tekstu “pie konduktora vai vadītāja – konduktora, jākompostrē divas vienreizējas braukšanas biļetes, ja transporta līdzeklī uzstādīts biļešu kompostrētājs.”

5. Papildināt ar 2.12. punktu šādā redakcijā:

“2.12. Konduktoram, vadītājam – konduktoram vai kontrolierim ir tiesības neuzņemt transporta līdzeklī, izsēdināt no tā vai arī nodot pasažieri, kas pārkāpj šos noteikumus vai neievēro sabiedrisko kārtību, policijai, kā arī tiesības atteikties pārvadāt bagāžu, ja tā neatbilst šo noteikumu prasībām.”

6. Izteikt 3.2.punktu šādā redakcijā:

“3.2. Šo noteikumu ievērošanu kontrolē Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” Kontroles daļa un Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienests.”

7. Izteikt 3.3.punktu šādā redakcijā:

“3.3. Izskatot lietas par šo noteikumu pārkāpumiem, sastādīt administratīvos protokolus un uzlikt administratīvos sodus var:

3.3.1. šādi Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” darbinieki:

3.3.1.1. Kontroles daļas vadītājs;

3.3.1.2. Kontroles daļas vadītāja vietnieks;

3.3.1.3. transporta līdzekļu biļešu kontrolieri.

3.3.2. Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienesta amatpersonas.”

8. Papildināt 3.4.punktu ar tekstu šādā redakcijā:

“Šo noteikumu 3.3.punktā minēto amatpersonu pieņemtos administratīvos aktus vai faktisko rīcību persona var apstrīdēt, vēršoties pie Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pieņemto lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu vai faktisko rīcību var pārsūdzēt administratīvajā rajona tiesā Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.”

9. Aizstāt 3.5.punktā vārdu “saistošo” ar vārdu “šo” un svītrot saistošo noteikumu nosaukumu.

10. Papildināt ar nodaļu “Noslēguma jautājumi” šādā redakcijā:

“1. Rīgas domes Satiksmes departaments ir atbildīgs par šo noteikumu izpildes novērošanu.

2. Saistošie noteikumi publicējami likuma “Par pašvaldībām” 45.panta otrajā daļā noteiktajā kārtībā un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.”

Rīgas domes priekšsēdētājs J.Birks

Rīgā 2007.gada 12.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!