• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Zemkopības ministrijas un lauksaimnieku izstrādātajiem priekšlikumiem cīņā pret inflāciju valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2007., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Saeimas deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Igaunijas parlamentu

Vēl šajā numurā

11.05.2007., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Zemkopības ministrijas un lauksaimnieku izstrādātajiem priekšlikumiem cīņā pret inflāciju valstī

 

Saeimas Budžeta un finanšu komisija ir atbalstījusi Zemkopības ministrijas (ZM) un lauksaimnieku organizāciju kopīgi izstrādātos priekšlikumus par grozījumiem likumā “Par iedzīvotāju ienākumu nodokli”, tādējādi ierosinot veikt izmaiņas inflācijas apkarošanas plānā un pārstāvot lauksaimnieku intereses cīņā pret inflāciju valstī.

Priekšlikumu iesniegšanai Saeimā izstrādāja darba grupa, kurā piedalījās Zemkopības ministrijas speciālisti, biedrības “Zemnieku Saeima” (ZS) un Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvji.

Komisijas atbalstītais priekšlikums paredz papildināt likumu “Par iedzīvotāju ienākumu nodokli” ar pantu “Īpaši noteikumi ienākuma noteikšanai no lauksaimniecības uzņēmuma vai lauksaimniecības zemju atsavināšanas”.

Pirmkārt, pantā noteikts, ka maksātāja gada apliekamajā ienākumā neiekļauj ienākumu, kas gūts, atsavinot lauksaimniecības uzņēmumu, tā daļu vai piemājas saimniecību, izpildot nosacījumus, lai saņemtu Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda (ELVGF) atbalstu lauku attīstībai saistībā ar priekšlaicīgu aiziešanu pensijā.

Otrkārt, iepriekš minētajam uzņēmumam ir jābūt organizatoriski saimnieciskai vienībai. Tajā jāietilpst maksātājam piederošām ķermeniskām un bezķermeniskām lietām, kā arī citām saimnieciskām vērtībām, kuras maksātājs izmanto saimnieciskās darbības veikšanai. Likuma pantā arī noteikts, ka uzņēmuma atsavināšana nav akciju vai kapitāla daļu atsavināšana.

Tāpat likumā noteikts, ka ar nodokli neapliek ienākumus no nekustamā īpašuma atsavināšanas, ja tā lietošanas mērķis ir lauksaimniecības zeme, kā arī ir izpildīti likumā norādītie nosacījumi.

Nosacījumi paredz, ka īpašumtiesībām uz nekustamo īpašumu ir jābūt nodotām personai, kas ir reģistrēta kā komercsabiedrība, zemnieku saimniecība vai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrēta kā saimnieciskās darbības veicēja. Tāpat nosacījumi nosaka, ka pēdējo trīs pirmstaksācijas periodu laikā vismaz vienā taksācijas periodā vairāk nekā pusi no šīs dokumentā iepriekš minētās personas saimnieciskās darbības ieņēmumiem veido ieņēmumi no lauksaimnieciskās darbības vai arī šī persona no ELVGF saņem atbalstu kā jaunais lauksaimnieks.

ZM speciālisti un lauksaimnieku organizācijas turpinās izstrādāt nepieciešamos kritērijus inflācijas samazināšanas plāna atsevišķiem punktiem, lai tie atbilstu lauksaimnieku interesēm.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!