• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas komisijā: - EDSO eksperti par Valsts valodas likumu; - Vācijas Bundestāga delegācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.1999., Nr. 381/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15705

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja biedrs: - tiekoties ar Vācijas Bundestāga delegāciju; - tiekoties ar EDSO ekspertiem

Vēl šajā numurā

17.11.1999., Nr. 381/383

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas komisijā:

— EDSO eksperti par Valsts valodas likumu

Vakar, 16.novembrī, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pārstāvji tikās ar EDSO ekspertiem, lai apspriestu Valsts valodas likuma otrreizējai caurlūkošanai sagatavotos priekšlikumus.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja Valsts valodas likuma normu atbilstību starptautiskajām likumdošanas prasībām, akcentējot nepieciešamību ievērot Eiropas Cilvēktiesību konvencijas un citu Latvijai saistošu starptautisku dokumentu standartus, veicot izmaiņas atsevišķos likuma pantos. Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis raksturoja pašreizējo Latvijas sabiedrības struktūru un situāciju sabiedrības integrācijas procesā, kur svarīga nozīme ir latviešu valodas lietošanai un apguvei un tās kā valsts valodas lomas nostiprināšanai. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka izmaiņas veicamas likuma 11. un 21.pantā. Dz.Ābiķis uzsvēra, ka deputāti gan komisijās, gan frakcijās nopietni strādā, lai panāktu vienotu viedokli par Valsts prezidentes un Saeimas Juridiskā biroja iesniegtajiem priekšlikumiem likuma atsevišķu pantu grozījumiem, kas nodrošinātu Valsts valodas likuma pilnīgu atbilstību kā Eiropas konvencijām, tā arī konkrētiem EDSO ekspertu ieteikumiem.

Tikšanās dalībnieki pārsprieda konkrētus priekšlikumus, lai noskaidrotu kompromisa iespēju un censtos panākt vienotu viedokli. Darbu paredzēts turpināt arī šodien.

— Vācijas Bundestāga delegācija

Vakar, 16.novembrī, Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas pārstāvji tikās ar Vācijas Bundestāga Eiropas lietu komisijas delegāciju.

Tikšanās laikā pārrunāta Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās, Eiropas Komisijas progresa ziņojums par Latviju un Valsts valodas likuma sagatavošanas process. Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns informēja Bundestāga kolēģus par komisijas darbu un galvenajiem uzdevumiem, tostarp Latvijas likumdošanas harmonizāciju ar ES likumu normām un uzraudzību pār valdību, lai pieņemtie likumi tiktu interpretēti un pildīti atbilstoši ES prasībām.

Bundestāga Eiropas lietu komisijas delegācijas vadītājs Mihaels Štībgens pauda gandarījumu par Eiropas Komisijas pozitīvo Latvijas progresa vērtējumu un ieteikumu uzsākt iestāšanās ES sarunas ar Latviju. M.Štībgens akcentēja, ka visu Bundestāga pārstāvēto partiju deputāti atbalsta t.s. regates principu, ka katra kandidātvalsts virzās uz mērķi — dalību ES — atbilstoši panāktajam progresam. Atbildot uz viesu jautājumu, kā tiek vērtēts Eiropas Komisijas progresa ziņojums, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs konstatēja, ka daudzi ziņojumā norādītie pozitīvie rādītāji jau bija sasniegti senāk, bet tikai tagad ir pamanīti. E.Inkēns informēja arī par valdības sagatavoto plānu ziņojumā norādīto trūkumu novēršanai. Savukārt Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts skaidroja problēmu iemeslus un to novēršanas iespējas ekonomikā — lauksaimniecībā, rūpniecībā un finansu sektorā.

Sarunas noslēgumā spriests arī par Valsts valodas likumā ietvertajām normām un tā otrreizējo caurlūkošanu Saeimā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!