• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti 10.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2007., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157058

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runa, saņemot Ķeizara Oto balvu Magdeburgā 9.maijā

Vēl šajā numurā

11.05.2007., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti 10.maijā

Atbildot plašsaziņas līdzekļiem uz jautājumu par Satversmes tiesas pieņemto lēmumu neapturēt Latvijas–Krievijas robežlīguma ratifikāciju:

 

Es neredzu, kādēļ, neredzu tam pamatojumu, jo iepriekš, kad tika izteikts lūgums Satversmes tiesai nākt palīgā ar izvērtējumu, pirms lieta virzās tālāk šajā jautājumā, tajā brīdī, kad deklarācija tika noraidīta no Krievijas puses, tad mēs dzirdējām ļoti karstus argumentus gan no Satversmes tiesas, gan dažādu citu ekspertu puses, ka tas ir ārkārtīgi nekorekti prasīt Satversmes tiesai nākt ar savu spriedumu tādā brīdī, kad politiķiem ir jāpieņem politiski lēmumi. Es neredzu, kas šajā situācijā ir mainījies. Šobrīd Saeima un valdība ir nonākušas pie gatavības un gribas pieņemt politisku lēmumu. Manā izpratnē tas nozīmē, ka turpinās šis ratifikācijas process, un, ja Krievijas puse no savas puses dara to, ko tā acīmredzot bija Kalvīša kungam no savas puses apsolījusi, es neredzu, kādēļ tieši šīs politiskās apņemšanās dēļ nevarētu notikt šo ratifikācijas dokumentu apmaiņa. Mums agrāk tika stāstīts, ka Satversmes tiesa var sākt nākt ar saviem spriedumiem tikai pēc tam, kad politiskie lēmumi ir pieņemti, citādi ļoti netaisnā un gļēvā veidā politiķi noveļot uz tiesnešu pleciem šo atbildību. Bet politiķi tagad ir atbildību uzņēmušies, un, kad tas viss būs izdarīts, tad Satversmes tiesa varēs nākt ar savu spriedumu.

Valsts prezidenta preses dienests

Tulkojumā latviski. Oriģinālā apsveikumvārdi – vāciski. Tos nolasa Vēsturnieku komisijas loceklis Valters Nollendorfs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!