• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un NATO sanāksmi Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.1999., Nr. 381/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta vizīti Stambulā

Vēl šajā numurā

17.11.1999., Nr. 381/383

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un NATO sanāksmi Briselē

Vakar, 16. novembrī, NATO galvenajā mītnē notika Latvijas un NATO sanāksme 19+1 ietvaros ar Galveno politisko komiteju. Latviju pārstāvēja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš un Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Jānis Sārts.

Tikšanās laikā apspriests Latvijas 2000. gada rīcības plāns dalībai NATO. Šis tiešais dialogs ar alianses dalībvalstīm ir daļa no NATO Vašingtonas sanāksmē uzsāktā rīcības plāna dalībai NATO. Tikšanās laikā NATO valstis atzinīgi novērtēja Latvijas rīcības plānu, kas padara Latviju par spēcīgu kandidāti dalībai NATO.

Latvijas delegācija uzsvēra, ka rīcības plānam jāpalīdz Latvijai līdz nākamajai NATO paplašināšanai no praktiskā viedokļa pilnībā sagatavoties dalībai aliansē. Diskusijas laikā apspriests Latvijas potenciālais ieguldījums NATO drošībā.

NATO valstis pateicās par Latvijas dalību NATO vadītajās miera operācijās Balkānos. NATO valstis arī augstu novērtēja Latvijas ieguldījumu reģionālās sadarbības veicināšanā Baltijas jūras reģionā, kā arī izteica atbalstu un atzinīgi novērtēja Latvijas valdības pasākumus sabiedrības integrācijā.

Īpaši atzinīgi NATO puses novērtēja Latvijas apņemšanos līdz 2003. gadam palielināt aizsardzības budžetu līdz 2 procentiem no iekšzemes kopprodukta. Latvijas delegācija izskaidroja šīs apņemšanās ekonomisko pamatotību.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!