• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos valsts atbalstam lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2007., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157227

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par oficiālo vizīti Marokas Karalistē 13.-16.maijā

Vēl šajā numurā

16.05.2007., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos valsts atbalstam lauksaimniecībā

 

Maijā, jūnijā un arī pārējos vasaras mēnešos Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās lauksaimniecības pārvaldes turpinās pieņemt lauksaimnieku iesniegumus valsts atbalstam nacionālajās subsīdiju programmās.

Lai saņemtu valsts atbalstu par dārzeņu, augļu un ogu integrēto audzēšanu, pretendentam līdz šā gada 1.jūnijam LAD reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē jāiesniedz iesniegums, kurā jānorāda audzējamie kultūraugi, kā arī platības, kurās paredzēta integrētas dārzeņu audzēšanas tehnoloģijas izmantošana. Iesnieguma kopija jāiesniedz arī nozares asociācijā attiecīgo platību apsekošanai un izvērtēšanai. Subsīdijas tiks maksātas par faktiski apsētajām un apstādītajām kultūraugu platībām atbilstoši 2006.gadā noslēgtajiem līgumiem un deklarētajām platībām, tai skaitā arī par 2005.gadā deklarētajām platībā. Turklāt sējumiem un stādījumiem jābūt koptiem, ievērojot integrētas, vidi saudzējošas audzēšanas tehnoloģijas.

Tāpat 1.jūnijs ir pēdējā diena, kad tiks pieņemti iesniegumi Latvijas un ārvalstu kopprojektu līdzfinansējumam. Subsīdijas paredzētas kā Latvijas valsts līdzfinansējuma daļa Latvijas ārvalstu kopprojektiem, kuri ir nozīmīgi lauku, lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības nozares attīstībai un saistīti ar Latvijas sekmīgu dalību Eiropas Savienībā.

Līdz 1.jūnijam tiks pieņemti iesniegumi no linkopjiem, lai linu audzēšanu sakārtotu atbilstoši Eiropas Savienības (ES) prasībām. Šajā pašā atbalsta programmā “ES nosacījumu ieviešana” aitkopji var pieteikties subsīdijām līdz 15.jūlijam, bet augkopji atbalstam sēklkopībā – līdz 1.augustam.

Atbalstam izglītībai, zinātnei, tai skaitā kursiem, semināriem, konferencēm, studijām ārvalstīs, jāpiesakās katru mēnesi līdz pirmajam datumam. Tuvākais šo iesniegumu pieņemšanas termiņš attiecīgi ir 1.jūnijs. Savukārt atbalstam informācijas sagatavošanai un izplatīšanai šajā subsīdiju programmā iesniegumus pieņems līdz 1.jūlijam.

Turpinās iesniegumu pieņemšana apdrošināšanas pasākumiem lauksaimniecības risku vadības pasākumu ieviešanas programmas ietvaros. Šo atbalstu piešķirs 50% apmērā atbilstoši noslēgtajiem līgumiem starp apdrošināšanās sabiedrībām un apdrošināšanas ņēmējiem. Tomēr atbalsts nepārsniegs 25 latus par vienu vienību (hektāru vai liellopu vienību), kartupeļiem un dārzeņiem nepārsniegs 50 latus, bet augļu kokiem un ogulājiem – 150 latus.

Iesniegumu veidlapas un atbalsta saņemšanas nosacījumi, kā arī informācija par nepieciešamo iepirkuma procedūras dokumentāciju ir pieejama Zemkopības ministrijas interneta mājaslapā www.zm.gov.lv, kā arī Lauku atbalsta dienesta mājaslapā www.lad.gov.lv.

Brošūru, kurā publicēti noteikumi par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2007.gadā un tā piešķiršanas kārtību, lauksaimnieki var saņemt LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!