• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos tautas nobalsošanai pa pastu ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2007., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijā pirmo Eiropas enerģētikas aģentūru

Vēl šajā numurā

16.05.2007., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos tautas nobalsošanai pa pastu ārvalstīs

 

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 15.maijā nolēma, ka tautas nobalsošanai par Valsts prezidentes apturēto drošības likumu atcelšanu pa pastu varēs pieteikties 15 Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs.

Vēlēšanu iecirkņi ārvalstīs, kuros varēs pieteikties balsošanai pa pastu, būs izvietoti 12 Latvijas Republikas vēstniecībās – Amerikas Savienotajās Valstīs (Vašingtonā), Beļģijā (Briselē), Dānijā (Kopenhāgenā), Francijā (Parīzē), Gruzijā (Tbilisi), Īrijā (Dublinā), Kanādā (Otavā), Krievijā (Maskavā), Lielbritānijā (Londonā), Norvēģijā (Oslo), Vācijā (Berlīnē) un Zviedrijā (Stokholmā). Pieteikumus pasta balsošanai pieņems arī Latvijas Republikas goda konsulātos Austrālijā (Adelaidē un Melnburnā) un Brazīlijā (Sanpaulu).

Vēlēšanu iecirkņus, kuros tautas nobalsošanā varēs balsot arī pa pastu, CVK ir noteikusi saskaņā ar Ārlietu ministrijas priekšlikumiem. CVK sēdē Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktors Ints Upmacis informēja, ka valstis, kurās būs iespēja pieteikties balsošanai pa pastu, izvēlētas, ņemot vērā vēlētāju līdzdalību pasta balsošanā 9.Saeimas vēlēšanās.

Tiesības pieteikties pasta balsošanai referendumā ir vēlētājiem, kuri tautas nobalsošanas dienā, 7.jūlijā, uzturēsies ārvalstīs. Lai pieteiktos pasta balsošanai, vēlētājam līdz šā gada 16.jūnijam jāiesniedz vai ar kurjerpastu jānosūta pieteikums kādai no minētajām Latvijas diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām. Pieteikumam noteikti jāpievieno Latvijas pilsoņa pase, kurā tiks iespiesti spiedogi par dalību tautas nobalsošanā. Tā kā tautas nobalsošanā Latvijā netiek lietots vēlētāju reģistrs, tad spiedogi pasē nodrošina, ka katram vēlētājam ir tikai viena balss.

Savukārt pēc 16.jūnija vēlēšanu iecirkņa komisija uz vēlētāja iesniegumā norādīto adresi pa pastu izsūtīs tautas nobalsošanas materiālus, kas vēlētājam jāaizpilda un pa pastu jānosūta vēlēšanu iecirkņa komisijai līdz tautas nobalsošanas dienai 7.jūlijam.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!